Verkkofoorumi

Blogit ja pääkirjoitukset - Verkkomedia & Verkkofoorumi => Verkkofoorumin blogit - kirjoita blogi! => Aiheen aloitti: Ilkka Luoma - Joulukuu 31, 2013, 09:57:30 ap

Otsikko: Kasvuhokema on ylittänyt maalliset rajansa!
Kirjoitti: Ilkka Luoma - Joulukuu 31, 2013, 09:57:30 ap
Kasvuhokema on saavuttanut maalliset rajansa. Tänään päättyy vuosisatamme lämpimin Joulukuu, ehkä koko mitatun historian; ainakin Etelä-Suomessa. Ilmasto lämpenee, syyt me tiedämme, mutta emme juurikaan tee mitään. Toki ilmasto ja ympäristö muuttuu myös ilman ihmistä, mutta ihmisen kanssa muutokset karkaavat hallitsemättomiksi – ainakin meille ihmisille. Niitämmekö nyt sitä mitä olemme kylväneet?


YLE TV1 esitti 31.12.2013 BBC Earth [ ~  http://areena.yle.fi/tv/1494606  -  ] sarjasta [8/8] ravistavan dokumentin – ihmisen ote pallostamme on raastava, käytämme huomattavasti enemmän varantoja kuin biomassamme edellyttäisi suhteessa muihin biosfäärin hiilielämän sukunsa jatkajiin. Hiilielämän kehitystä valvoo evoluutio 1], joka rakentaa sopeutuvuutta – meidän sopeutuvuus käy luonnon päälle – sen vuosimiljoonaisen luonnon, joka kehityksessään loi myös ihmisen – mutta kenen kuvaksi ?

1] Evoluutio on kaikialla ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/93489-evoluutio-on-kaikkialla  -


Aiemminkin on kirjoitettu ympäristöstä, joka meidät elättää – onko mitään muutoksia tapahtunut ymmärryksen tiellä, mikä meidät ylläpitää täällä biokierrossa – alkuelämän jatkumona, jonka sikiävyys on saattanut ylittää luonnon kestokyvyn jo nyt ---?


[2007] Kasvunhokema saavuttaa maallisen rajansa - niin luonto vastaa kuin sille huudetaan
~  http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/01/kasvunhokema-saavuttaa-maallisen.html   -

[  Helsingin Sanomien Talousosion artikkeli - Gaia kuumenee , kun sitä imetään kuiviin - kirjoitti vastuista, kuluttamisesta ja luontoäidin kostosta, viittauksina joidenkin maiden USA:n kiusaamiseen ja taruolentona Prometheukseen, joka varasti tulen jumalilta ja opetti sen käytön ihmisille. Juhana Rossin kirjoitus piti merkittävän asiaytimen sisässään aivan artikkelin lopussa: Prometheus käännettynä suomeksi - "harkitsee ennen kuin tekee jotain". HS 31.12.2006 / E1 -TALOUS - toim.Juhana Rossi ]

Valtakunnallinen sanomalehti esitti vuoden viimeisessä numerossaan häkellyttävää puolisokeaa yksisilmäisyyttä. Suunnilleen otsikoinnilla "Gaia 1) kuumenee sitä imettäessä" -selosteltiin syitä syviä synnyille, joissa maapallo luontona vastaa sille heitettyihin haasteisiin. Syiksi saatiin epäsopu öljyntuottajien ja -kuluttajien välillä, uusien kulutusmaiden kehiin astuminen ja lopulta myös ihmisten ahneuden lisääntynyt mahti.

Yksisilmäisyyttä kirjoituksessa edusti kulutusmahtien peittely ja esille tuomattomuus. Jo pelkästään USA kuluttaa 5%:n väestöosuudellaan koko maapallon liikennepolttoaineista lähes 35%. Venezuela ja Iran saivat leiman USA:n kiusaamisesta ja ärsyttämisestä. Kiinakin saatiin esille agressiivisena öljynostajana. Veli-venäläistä arveltiin epäluotettavaksi kauppakumppaniksi (Sahelin/Shell).


USA on ylivoimainen hiilidioksidipäästäjä – per capita
 
EU nousee mukavasti mitalikolmikkoon ja Kiina kasvaa hyvää vauhtia kärkikaartiin. Öljy, kivihiili ja maakaasu varastoituivat maaemon sisuksiin satojen miljoonien vuosien aikana. Lähinnä länsimaiden markkinakasvu on käyttänyt viimeisen 100 vuoden määrästä suurimman osan - pelkästään USA on kuluttanut, pöhöttyäkseen maailman lihavimmaksi kansaksi, kasvattaakseen autonsa "kuorma-autokokoluokkaan" ja jäähdyttelyn sille tasolle, että sen energian tuottamiseen on tarvittu pohjaksi noin viiden miljoonan vuoden viherkasvu, joskus kauan sitten.


Luonnon varastoimat hiilivedyt purskautettiin ilmakehään 150 vuodessa
 
Nyt ihmettelemme, miksi Etelä-Suomessa on tänä uutena vuonna 3-5 astetta lämmintä - eräät kuitenkin väittävät, että poikkeusvuosi 2006 mahtuu pitkien ajanjaksojen vaihteluväleihin. Millainen on vuosi 2007?


Artikkelin HS-kirjoittaja sai leimattua vastuuttomuutta öljyntuottajiin,

Venäjään ja Kiinaan, unohtaen länsisivistyneesti, miksi kasvunhegemonia on järjestäytynyt juuri meille uskonkappaleeksi. Meille länsimaissa taloudellinen ja materiaalinen kasvu on itseriittoinen hokema kulutusmandroineen. Suurempi auto, suurempi olohuone, suurempi poreamme, suurempi ja talviasuttavampi kesämökki, mahtavampi pihagrilli, ylevämpi merijahti ja yhä pidemmät ja toistuvammat kaukolomamatkat. Mihin unohtui kirjoittajalta kuluttajan vastuu, vai oliko se siveellisesti ja tahdikkaasti kätketty artikkelitekstin sisuksiin?


Amerikkalaiset ovat oikeasti toivoneet, etteivät kiinalaiset saavuttaisi heidän elintasoaan -
 
onhan se ymmärrettävää, koska silloin saamme suurimman rakennusurakan, täytyy rakentaa kaksi uutta maapalloa. USA ei voi ajatella, että kiinalaiset ajaisivat yhtä taajaan yksityisautoillaan kuin he itse. Amerikkalaisilla on demokratiavaje ymmärryksessä, että myös kehittyvät maat haluavat heidän esikuvillaan maistaa kulutuskasvun autuaallista mannaa. Nyt myös venäläiset ostavat kilpaa heinäladon kokoisia maastureita - heilläkin on sama ostamisen ja näyttämisen oikeus, kuin on henkisesti taantuvissa länsijuhlan kulutusmarkkinamaissa!


Ei hokemat - lämpenemisestä, saastumisesta ja tarvitsisi jotain tehdä -

paranna Gaia [maaemo] -poloisen tuskaa - toteamus Prometheuksesta, tulen sytyttäjästä ihmiskunnalle, oli arkipölyinen viisastelu toistona kuivien sananparsien varastosta alkaneesta tulipalosta. Ihminen huomasi helpon ja halvan kulutusjuhlinnan alkavaksi maaemon hiilivetyvarastoista, joiden syntymiseen luontoemo käytti 10-50 miljoonaa vuotta, mutta ihmisen polttaessa ne taivaan tuuliin reilussa sadassa vuodessa.

Maaemon jäähdyttelyksi kelpaa vain kulutuksen totaalinen ja systemaattinen vähennys
Me länsimaat olemme vastuiden keskipisteessä. Kuinka "opettaisimme" tavoillemme tyypillisenä opettajana kiinalaiset säästöön, julkisten käyttöön, 17 asteen huonelämpöihin, jos itse yliopettajaroolissamme emme noita taikakeinoja osaa käyttää tai edes ymmärtää.


Vapaan demokratian yksisilmäisyys

Tiedonvälitys ja kirjoittelu on vapaassa demokratiassa sallittua miltei millä argumentoinnilla tahansa, mutta vaikuttajajournalismi tulisi sisältää myös näköalallisuutta, eikä pelkkää laput silmillä ravia. Toteamus ilmastonmuutoksesta on sivulause ilman tarkoitusta, ellei ole ymmärryksessä tekojen merkitys ja tahto. Puoluepoliittinen koneisto omikoon sanahelinän sisällyksettömine latteuksineen, mutta paljon lainatun ja arvostetun sanomalehden sisältöherkkyyteen soisi myös laaja-alaisemman katsannon.


Muutos lähtee sieltä, mistä on helpointa suorittaa luopumista -

esimerkin jälkeen on oikeus pyytää muita mukaan; mm. kiinalaiset, intialaiset, venäläiset ja brasilialaiset. Suomalainen ja länsimaalainen markkinamekanismi voi sujuvasti luopua keskimäärin 30%:sta kulutuksestaan - suunnaten myös merkittävää tietotaidollista panostaan säästöihin, hyötysuhteisiin ja ennenkaikkea kykyyn nähdä kasvuaan enemmän henkisinä ominaisuuksina.

Luontoystävällisempää kulutuskäyttäytymisen Onnellista Uutta Vuotta 2007! - nyt voimme lisätä 2014

1)
GAIA ........... http://www.melnworld.com/suomeksi/uskonnot.php3?id=1
GAIA ........... http://www.wam.fi/gaia/ojaniemen_vihkiaispuhe.htm
GAIA ........... http://www.skepsis.fi/ihmeellinen/gaia.html


Ilkka Luoma
http://jontikka.blogspot.fi
KESKUSTELU ------- TIEDE
...
AL  US  Vf  IL
doc.: kasvuhokema_rajallansa_31122013.doc – OpenOffice Writer
BLOG 28566


Kuva:
DSC_5790.JPG. 24. syyskuuta 2006. Copyright by Ilkka Luoma 2006. Kuvaa saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä.

Kuvateksti:
Alkuperäiskansoja todennäköisesti edustavat kauppakeskussoittajat Etelä-Amerikasta keräävät melankolisella musiikillaan almuja elantoonsa suomalaisilta kuluttajilta. Espanjalaiset valloittajat - konkistadorit (conquistadors), ryöstivät, murhasivat ja sairastuttivat atsteekit, mayat, tolteekit ja inkat omassa kullan himossaan. Atsteekkien yksinvaltias Montezuma II päätteli valkoisen rodun olevan jumaliensa lähettämiä ja näin ollen ei ryhtynyt koko maanosansa tappioksi puolustamaan päättäväisesti omaa sivilisaatiotaan valkoista ristin ja miekan valloittajaa vastaan.

Kuvalinkki ............. http://www.flickr.com/photos/ilkkaluoma/339438743/

841 | 7921
Otsikko: Vs: Kasvuhokema on ylittänyt maalliset rajansa!
Kirjoitti: Arctic - Joulukuu 31, 2013, 12:01:24 ip
Aurinko on maapallon pääasiallinen energian lähde ja elämä maapallolla perustuu hiileen ja jos poliitikkojen toive toteutuisi että ei olisi ollenkaan hiilidioksidia niin ei täällä enää mitään kasvaisi/eläisi. Ilmasto muuttuu jatkuvasti ja niin on tapahtunut aikojen alusta. IPCC propaganda perustuu ainoastaan ilmastomallinnuksiin joita se on luonut ja joiden avulla luotiin hiilidioksidivero. Jääkairanäytteistä on selvästi todistettu että hillidioksidin kasvu on seurannut lämpenemistä eikä toisinpäin kuten nykyiset vallitsevat mallit ehdottaa. Se kuinka paljon ihmisen toiminta vaikuttaa nykyilmastoon muilla toiminnoillaan on toinen juttu, mutta yksistään hiilidioksidin määrän kasvu ei selitä muutosta ilmastossamme.
Otsikko: Juhlat Pekingissä
Kirjoitti: piikku - Joulukuu 31, 2013, 04:50:36 ip
Moi !
Sven Hassel johtaa ikuisen elämän juhlat tänään Pekingissä. T Piikku
Otsikko: Vs: Kasvuhokema on ylittänyt maalliset rajansa!
Kirjoitti: Ilkka Luoma - Joulukuu 31, 2013, 06:04:42 ip
Ilmatieteenlaitoksen tilastointia ---

https://www.facebook.com/first.ilkka/media_set?set=a.10151147897262364.425109.660652363&type=3
Otsikko: Vs: Kasvuhokema on ylittänyt maalliset rajansa!
Kirjoitti: Arctic - Joulukuu 31, 2013, 08:05:43 ip
Toki tilastot ovat varmasti oikeassa että ilmasto on muuttuu, ja kyllä sen huomaa ilman tilastojakin, muttei se mitään todista sitä että se johtusi hiilidioksidista. CO2 ilmastohuijaus kuuluu samaan luokkaan kuin yksityisten keskuspankkien huijaus jonka ainoa tehtävä on verottaa kansa kuiviin.
Otsikko: Vs: Kasvuhokema on ylittänyt maalliset rajansa!
Kirjoitti: sylettää !!! - Tammikuu 02, 2014, 04:53:51 ip
Eihän tästä ole kuin pari, kolme vuotta kun yk: n ilmastopaneelin puheenjohtaja erosi virastaan, kun kävi ilmi että uhkia on liioiteltu pahemman kerran. eikä siitä iki skarppi media paljon huudellut. eroamista seurasi aika pitkäkin hiljaisuus koko asiassa, edes mediakaan ei jauhanut ilmastonmuutoksesta tänä aikana ollenkaan. kunnes sitten IPCC iski, tuo surkuhupainen hallitusten välinen ns. elin. jonka tarkoituksena on kait lähinnä tuottaa ilmasto propagandaa hallituksille jotta hallitukset voivat perustella kansalaisten hengiltä verottamista. ennen tätä vasta ilmestynyttä IPCC raporttia monikohan edes tiesi koko puljun olemassa oloa ? näyttää siltä että IPCC jatkaa yk: n ilmastopaneelin linjoilla puskien ihmisten naamalle mahdollisimman pahoja uhkakuvia, joita hallitukset voivat käyttää hyväkseen. 2010 kyseinen paneeli kyrvähti valehtelusta himalajan jäätiköiden sulamis ennusteessa syöttämiensä väitteidensä osoittautuessa keksityiksi. myöhemmin on esitetty sunday telegraphissa vuonna 2010 että IPCC käytti todistusaineistona kyseisessä asiassa mm. vuorikiipeilylehden artikkelia ja jonkun maisterinopinnäytettä, jossa oli haastateltu sveitsiläisiä turistioppaita vuoristoaluella.   :-[ :-[