Kirjoittaja Aihe: Ammumme omaan nilkkaan, ellemme vastusta venäjäpakotteita!  (Luettu 976 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Ilkka Luoma

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 177
 • Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~
  • Kansalaispöhinää!
Ammumme omaan nilkkaan, ellemme vastusta venäjäpakotteita!
« : Heinäkuu 15, 2014, 09:26:02 ip »
 •   +1
 • Ammumme omaan nilkkaan, ellemme suorastaan kamppaile EU:n asettamia Venäjä-pakotteita vastaan. Monet EU-maat käyvät omia kahdenvälisiä operaatioita Venäjän kanssa – kuten vaikkapa Saksa. Meillä on oikeus kansallisvaltiona, erityisesti presidenttimme Sauli Niinistön myötä järjestellä omia kahdenvälisiä toimia itänaapurimme kanssa 0].


  Mikäli haluaa nähdä asiakokonaisuuden, kannattaa tutkia kauppatilastot Venäjän – Neuvostoliiton ja jälleen Venäjän kanssa viimeisten 300 vuoden ajalta. Mainittavaa on kaupankäynti ja yhteistoiminta Pietarin ja tämän vaikutusalueen kanssa; meni voita, meni työvoimaa – nyt tulee matkailijoita, jälleen enenevästi, kun ruplakin on nousussa.


  Itä-Suomi on ”elänyt” viimeiset vuodet paljolti venäläisistä turisteista

  Ruplan heiketessä syntyi tilastoihin kuoppa – ostovoima oli pienentynyt siksi paljon, että matkaa Suomeen lykättiin. Venäjä-asiantuntijat antoivat muutamille itä-suomalaisille matkailuyrittäjille vinhan vinkin - ”antakaa ruplan heikentymisen verran alennusta venäläisille asiakaillenne” – no, jotkut tekivät näin, ja nyt varauskirjat ovat täynnä.

  Sana oli kiirinyt suomalaisten matkailuyrittäjien ”pelisilmästä” ja rupla-alennuksesta. Venäläisiä tuntevat tietävät venäläisillä olevan pitkä muisti … on helppo povata kasvavaa menestystä näille hoksaajille, jotka ottivat vinkistä vaarin.

  Me voisimme olla ensimmäinen EU-valtio, joka tajuaa olla rehdisti ystävällinen ja huomaavainen venäläisille turisteille. Toisinpäin ajatellen on suorastaan tyhmää heittäytyä nokkapokalle – silloin ampuu omaan nilkkaan. Talvisota meni jo.


  Venäjän kauppa on meille tärkeää – kaikkihan tämän tietävät;

  uppiniskaisimmat russofoobikotkin tajuavat mitä merkitsee rahavirta Pietarista Itä-Suomeen ja esimerkiksi Lappeenrantaan. Voisimme olla tienraivaajia ja tajuntamme voisi kasvaa ystävyyden tasolle – tässäkin mielessä venäläisillä on pitkä muisti.


  Historiikin kertausta!

  Muistamme tsaarinkin lahjoittaneen (kenenkään pyytämättä!) muun muassa niin kutsutun ”vanhan suomen” Suuriruhtinaskunnalleen – vuosia Ruotsista voittamansa 1809 sodan jälkeen – tsaari halusi ruhtinaskunnastaan eheämmän. Tämä asia on on tyystin unohtunut russofoobikoilta. No, ottivat ”kannaksemme + paloja sieltä ja täältä” myöhemmin takaisin, näpäytyksenä aseveljeydestämme Saksan kanssa, joka sivumennen vaikutti suuresti itsenäisyytemme säilymiseen 70 vuotta sitten …


  Venäjä on maailman suurin raaka-aineaitta,
   
  loputon energianlähde ja valtava kulutuspiste tuotteillemme – toivottavasti korkeajalosteille 1], jotka antavat meille työtä, työtä ja vielä kerran työtä. Kannattaa pitää hyvät suhteet Venäjään – 1200 kilometriä velvoittaa ja vakavoittaa. Tuolta rajalta kimpoaa kansakuntamme vakaa tietämys, ettemme tarvitse Natoa 2] – olemme suomalaisia, ja tulemme Venäjän kanssa toimeen ominemme.

  Emme halua Naton ”kaikki yhden puolesta” sotiin ja USA:n konflikteihin. Ukraina ja sen sisäiset ristisiitokset eivät meille kuulu. Jos olemme Natossa – saamme Venäjän automaattisesti miltei viholliseksemme!


  Venäjä on yksi BRICS maista 3]

  Venäjä hakee selvästi 'liittoa' Kiinan kanssa – maailman suurimman liukuhihnan 4] ja kulutuspisteen. Mekin haluamme Kiinan markkinoille – sen ympäristömarkkinoille x]. Kiina ei halua puuttua muiden itsenäisten sisäisiin asioihin – emme mekään.

  x] ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/22691-kiina-kasvaa-nopeammin-kuin-maallinen-kestokyky-sietaa -

  Me huolehdimme vain siitä, että myymme taitavasti, toimitamme mitä lupaamme, ajallaan ja pidämme huolen, ettemme sotke politiikkaa kaupallisuuteen. Pidättäydymme eturistiriidoista – niiden sijasta huolehdimme toimittamiemme tuotteiden ja palveluiden jatkuvuudesta, luotettavuudesta ja maksamme sen, mitä lupaamme.


  Viisas voisi katsoa karttaa ja huomata,

  että Venäjä 'jatkuu' kartallisesti eheänä Etelä-Kiinan merelle saakka; tämä maantieteellinen kokonaisuus pitää sisällään maailman suurimman markkinan ja mahdollisuudet vailla vertaa. Tämä vuosisata on Kiinan vuosisata 5], ja Venäjä tulee komppaamaan sitä yli kaiken.
  ...
  PS
  Kun Kiinan sisäiset markkinat avautuvat 6] – kykenee se ostamaan kaiken mitä Venäjän raaka-ainevaroista irtoaa, ja silloin nämä resurssit ovat poissa EU:sta ja USA:sta – ei kannata ajautua hankaukseen näiden idän jättiläisten kanssa. EU:ssa tämän tietää ja ymmärtää parhaiten Saksa – EU-Euroopan maksu- ja voimamies; odotamme Saksalle uutta liittokansleria.

  PPS
  Tämä kirjoitus on alustus monien pyytämään Venäjä-artikkeliin, josta toivottiin muutakin kuin russofobiaa – sellaista tekstiä, josta voidaan ymmärtää laajasti mitä Suomelle Venäjä kaikkiaan merkitsee ja arviota siitä, kuinka voimme elää sovussa venäläisten kanssa 7] – saaden maksimaalisen hyödyn omalle taloudellemme – ja tämä tietenkin edellyttää luottamusta, puuttumattomuutta ja ystävällisyyttä ~ Talvisodan kirveet voidaan haudata -periaatteella.

  VIITTEET
  0] Tältä osin, näin suoraan sanottuna, meidän on syytä pitää myselfie_pääministeri Alex Stubb kaukana venäjäkoitoksistamme – on viisaampaa meille kansakuntana, että Stubb synkronoituu Brysseliin, ollen tuomatta meille enempää hankaluuksia.
  1] Nythän esimerkiksi metsäteollisuuden uusnousu perustuu paljolti puolivalmisteiden vientiin – sellusta kartonkia Kiinaan jne … pidemmän päälle meidän on saatava jalostusastetta huomattavasti korkeammalle. Tältä osin Venäjä on otollinen markkina, koska heidän ”korkeajalosteteollisuus” on vielä kulutustavaratasolla lapsen kengissä.
  2] Natoa ”tykin putket punaisena” - US/Puheenvuorosta … ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/search/apachesolr_search/nato?filters=uid%3A23 -
  2] Nato_inttäjät! ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=920230 – [12394]
  3] BRICS ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/BRICS -
  4] Reivatkaamme kurssiamme kohti itää ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/reivatkaamme-kurssiamme-kohti-nousevaa.html -
  4] Johtaako Ulkopoliittinen Instituutti meitä harhaan? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/mita-ulkopoliittinen-instituutti-ajaa.html -
  5] Kiinalaisten vuosisata? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/kiinalainen-mobilisaatio-ulottuu-yli.html -
  5] Kiinan mobilisaatio ulottuu yli maapallon ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=877321 - [12009]
  6] Kiina kasvaa nopeammin kuin ympäristö kestää? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/22691-kiina-kasvaa-nopeammin-kuin-maallinen-kestokyky-sietaa -
  7] Suomalainen ei pelkää Venäjää – ehkä sen sijaan jonkin verran epäluuloa? … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/suomalainen-ei-pelk-venj-jnteen-voi.html -


  Ilkka Luoma
  http://ilkkaluoma.blogspot.fi
  https://www.facebook.com/first.ilkka

  AL  IL  Vf BL  BLOG 38544
  ---15072014---

  doc.: venaja_venaja_venaja_15072014.doc – OpenOffice Writer
  ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=959111 – 3XVenäjä!
  713  |  6771
  Ilkka Luoma
  http://www.facebook.com/first.ilkka

  "Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta?"

   

  Tippaajia: ####

  Sinun antamiasi: #### Umk

  Muiden tipit: #### Umk

  Tipit yhteensä: #### Umk

  Send bitcoins to
  Summa:
  Umk (minimi 0.2, maksimi 2, käytettävissä 0 Umk)
  Kommentti: