Kirjoittaja Aihe: Omavaraisyhteisö ABC  (Luettu 3683 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa kummo

 • Foorumimoderaattori
 • ***
 • Viestejä: 327
Omavaraisyhteisö ABC
« : Lokakuu 20, 2013, 07:08:38 ip »
 •   0
 • Oli kyse sitten pienemmästä kartanosta, maatilasta tai suuremmasta omavaraiskylästä niin mitä kaikkea tämä tuleekaan tarvitsemaan?

  Onko teknologiasta hyötyä (kannattaako kylän sijoittaa 3d tulostimeen?) vai tulisiko pyrkiä tulemaan toimeen täysin ilman?

  Heittäkää ohjeita, vinkkejä, tarpeita ja mielipiteitä joko pienempiin omavaraisyksiköihin, suurempiin omavaraiskyliin tai molemiin :)

  Poissa KemikaaliAli

  • Uusi jäsen
  • *
  • Viestejä: 30
  • Vanhojen koneiden entisöintiä sekä metallien valut
   • Kemikalialin biodieselsivusto
  Vs: Omavaraisyhteisö ABC
  « Vastaus #1 : Lokakuu 31, 2013, 12:50:13 ap »
 •   0
 • Omavaraiskylä tarvitsee elintarviketuotannon, navetan lehmineen, tarpeenkokoisen sikalan ja kanalan. Toki lampaitakin voisi olla villan ja lihantuotantoon. Sitten tulee rehukysymys. Riittävän paljon peltoa säilörehun tuotantoon lehmille, leipäviljan tuotantoon ihmisille ja esim. sinappipeltoa tai vaihtoehtoisesti rypsiä. Sinappiöljy käy suoraankin polttoaineeksi, mutta esteröitynä se kävisi liikennepolttoaineeksi. Sinappiöljyn sisältämän erukkahapon vuoksi se säilyy hyvin. Oljyn puristamisen jälkeen siemenmurske on erittäin valkuaisainepitoinen rehu eläimille.  Sinapinsiemenmurske on oivaa sianruokaa ja tarvitsevathan ihmisetkin neitsytpuristettua rypsi/sinappiöljyä. Öljykasvien siemenmurskeelle on vahvistettu Matif raaka-ainehinta ja toisaalta onhan luomuöljylläkin markkinat.
  Sopivan kokoinen kasvihuone on myös hyvä olla Se on kyllä energiasyöppö ympärivuotuisessa käytössä. Siitä päästäänkin lämmitysenergiaan. Nyt se biokaasureaktorikin puolustaa paikkaansa. Sianlanta on erittäin hyvää biokaasuraaka-ainetta. Siihen lehmien lanta ja ihmisten jätökset.  Lehmän lanta tuottaa niin huonosti metaania, että se ei yksin kannata. Reaktoriin menisivät kaikki eloperäiset jätteet. Jopa ruohonleikkurin silppu on erittäin hyvä lisä reaktoriin. Ylijäävän säilörehun käytto suurissa määrissä pudottaa reaktorin pH.n liian alas. Reaktorin tuotto olisi jo merkittävä lisä energiansaantiin. Lisäksi reaktorin jäte olisi erinomaista lannoitetta kylän pelloille kuivattuna ja esim pelleteiksi puristettuna. jätteessä on fosfori ja typpi liukoisessa muodossa ja kontrolloitu reaktorin syöttö pitäisi raskasmetallitkin kurissa. Tätäkin asiaa olen koettanut ajaa, koska sillä saataisiin koko Suomi lannoiteomanvaraiseksi. Ympäristön grillien ja leipomoiden paistoöljyt oman rypsin/sinapin öljyjen lisäksi tekisivät kylän polttoaineomavaraiseksi. Tähän lisäksi vielä tyhjöputkiaurinkokeräimet lämpimän veden tuotantoon ja sähköpaneelit inverttereineen ja akustoineen, niin johan pelaisivat tietokoneet ja ehkäpä se 3D tulostinkin. Hyvä idea sekin. Haluaisin itsekin sellaisen.  Lämpöenergian tarve vielä olisi kuitenkin kohtuullisen suuri, joten keskitetyn esim. hakelämpökeskuksen pyörittämiseen olisi hyvä olla muutama kymmen hehtaaria koivikkoa. Pajukin kasvaa peltojen reunoilla ja on hyvää haketettavaa
  Tässäpä olisi ajatuksia aluksi.
  KemikaaliAli

   

  Tippaajia: ####

  Sinun antamiasi: #### Umk

  Muiden tipit: #### Umk

  Tipit yhteensä: #### Umk

  Send bitcoins to
  Summa:
  Umk (minimi 0.2, maksimi 2, käytettävissä 0 Umk)
  Kommentti: