Kirjoittaja Aihe: Mietintöö tavaran liikkuvuudesta..  (Luettu 1743 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa TikkuJekku

 • Uusi jäsen
 • *
 • Viestejä: 1
Mietintöö tavaran liikkuvuudesta..
« : Kesäkuu 09, 2014, 12:24:21 ip »
 •   +1
 • Mulla olis tässä tällainen utopinen ajatus.. Sitä saa haukkua/ kehua, kehittää, lainata, varastaa ja keskustella mitä asiasta on mieltä. Mielestäni maailma olisi hiukan parempi paikka jos tällainen onnistuisi :)

  Olin joskus kirjoittanut koko "konseptin" koneelle mutta oli johkin kadonnut koneelta niin yritetääs kirjottaa näin yhdeltä istumalta ajatuksia.

  Ajatus lähti kun huomasin itselläni niin paljon kaikkea turhaa tavaraa jolla en enää tee yhtään mitään.
  ( huonekaluja, vaatteita ja kaikkea tavaraa ) En nyt kumminkaa lähde kuskaamaan niitä kirpparille tai kierrätyskeskuseen jostain syystä vaan haluaisin antaa ne jollekkin joka tarvitsee niitä enemmän kuin minä.

  Tarkoitus olisi olla jokin voittoa tavoittelematon paikka jonne viedä tavarat ilmaiseksi ja josta saisi ottaa tarvitsemansa ilmaiseksi.
  Olisi siis vähän niinkuin kierrätyskeskus mutta tuodun tavaran voisi ottaa ilmaiseksi.

  Eli olisi joku tällainen halli mihin viedä tavarat. Sitten mietin mitenkä siihen saisi rahoituksen että paikalla olisi jokunen työntekijä jotka pitäisivät paikkaa järjestyksessä ja neuvoisi ja opastaisi.
  Tämä on nyt vain mielipiteeni mutta mielestäni koko tämän nykyisen systeemin huono puoli on se että kaikesta yritetään repiä mahdollisimman paljon voittoa ja maailma on täynnä käyttämätöntä roinaa millä kukaan ei tee mitää mutta se voisi olla jollekkin toiselle tarpeellinen.
  Vaikka nyt sitten se tietokonepöytä mikä tossa on retajanu monet vuodet millä en tee mitään niin se voisi olla ensimmäiseen asuntoon muuttavalle opiskelijalle tarpeellinen ja jos sen vielä saisi ilmaiseksi niin parempi vain.

  Niin se rahoitus tulisi yrityksiltä jotka tähän haluaisi lähteä mukaan. Palkintona yritykselle olisi ihmisten tieto että yritys X on mukana tukemassa näin HIENOA toimintaa :) Voisi siitä laittaa jonkinlaisen todistuksen/ plakaatin seinälle jokaisesta yrityksestä jotka olisivat tukemassa tätä toimintaa. Ja luulen jos siihen lähtisi mukaan joltain alalta Yritys X niin ihmiset kiinnittäisi huomiota että ompas siinä hieno yritys kun tukee ja näin kilpailija lähtisi myös mukaan koska ei haluaisi näyttää huonommalle kuin kilpailijansa.
  Tällä rahoituksella maksettaisiin sitten tilan vuokraa ja palkka työntekijöille........

  Ihmisillä lojuu käyttämätöntä tavaraa niin uskomattomat määrät varastoissa ja nurkissa että olisihan se kiva niistä päästä eroon.
  Sitten mietin että kuinka me "ahneet" ihmiset suhtautuisimme kun sen IKEAn käytetyn hyllyn saisikin ilmaiseksi. En muista tiedä mut itse en ainakaan yritä haalia sellaista tavaraa millä en mitään tee.. Ostan sen minkä tarvin. Aikoinaan kun muutti omaan kämppään ekan kerran niin olihan se kallis paukku kun piti kaikki ostaa. Tulee kierreltyä kirppareilla ja kierrätyskeskuksissa usein ja niissäkin on hinnat karanneet monen ulottumattomiin.

  Jos nyt jotain ajatuksia heräsi asiasta niin voi kommentoida tai kysyä :) En meinaa itse konseptia toteuttaa vaikka uskon että se menestyisikin.  Poissa Jarkko

  • Uusi jäsen
  • *
  • Viestejä: 5
  Vs: Mietintöö tavaran liikkuvuudesta..
  « Vastaus #1 : Kesäkuu 09, 2014, 08:32:44 ip »
 •   +1
 • Uutta on vaikea keksiä mutta toisen keksimää helppo arvostella  :o Niinpä tulikin heti mieleen, että on ongelmallista jos näitä ilmais-toreja on vain yksi tai muutama, silloinhan porukka kävisi hakemassa niistä hyvää tavaraa ja myisi sitä esim. tori.fi'ssä tai huuto.netissä.
  Jos näitä toreja olisi paljon, menettäisi kirpputorit ja tori.fi kaltaiset palvelut suosiotaan, ainakin halvempien pikkutavaroiden osalta.

  Tätä myyntiin hakemista voisi jarruttaa sillä, että tavaraa voisi vaihtaa. Paikalla oleva henkilökunta voisi antaa viemästäsi tavarasta hinta-arvion, ja voisit samasta arvosta ottaa muuta tavaraa tai jättää viemäsi tavaran arvon omalle arvo-tilillesi, kunnes tarvitsisit jotakin. Rahaa et saisi tavarastasi.

  Mutta mitä jos tarvitsee jotakin, mutta ei ole mitään mitä vaihtaa?

  Poissa Juuri

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Viestejä: 194
  • Sepä Juuri.
   • Verkkofoorumi
  Vs: Mietintöö tavaran liikkuvuudesta..
  « Vastaus #2 : Kesäkuu 10, 2014, 03:26:49 ip »
 •   0
 • Yksi ongelma kai on, ettei kaupalliset firmat halua mainostaa itseään tuollaisessa "köyhäintoiminnassa". Tästä syystä kierrätyskeskukset joutuu ottamaan rahaa tavaroista toiminnan kustantamiseen. Ei löydy muuten pyörittäjiä.

  Tehokkaammin toimiva sosialistinen yhteiskunta tietysti voisi kattaa kulut yhteisistä varoista, tällä hetkellä vaan löytyy niin monta tärkämpää rahareikää kuin ei-ongelmajätteisen rojun kierrätys.

  Lainaus
  Mutta mitä jos tarvitsee jotakin, mutta ei ole mitään mitä vaihtaa?

  Arvotili-idea on mielestäni erittäin toimiva. Mutta jos ei yksilöllä ole arvoa eikä tavaraa, sitä pitää luoda tai hankkia. Koko elonkehän ja yhteiskunnan perustavia toimintaperiaatteita on, että ihminen huolehtii itse omista perustarpeistaan tai tuottaa muunlaista arvoa jonka voi vaihtaa näistä perustarpeista huolehtimiseen. Mitä se arvo sitten on, ellei ole edes läheisiä joille on arvokas ja jotka voivat auttaa, täytyy jokaisen miettiä kohdallaan. Täydellisten vapaamatkustajien vapaaehtoinen hyysäys, niiden jotka eivät edes yritä tehdä muuta kuin parasiittimaisesti etsiä kanavia loisia arvoa tuottavien yhteisön jäsenten kustannuksella, on luonnonvastaista.

   

  Tippaajia: ####

  Sinun antamiasi: #### Umk

  Muiden tipit: #### Umk

  Tipit yhteensä: #### Umk

  Send bitcoins to
  Summa:
  Umk (minimi 0.2, maksimi 2, käytettävissä 0 Umk)
  Kommentti: