Kirjoittaja Aihe: EU suunnittelee elvyyttämistä QE-systeemillä (määrällinen keventäminen)  (Luettu 1247 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Arctic

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 269
Eli rahaa luodaan tyhjästä ja lainataan halvalla(ellei jopa 0% korolla) pankeille ja nämä sijoittaa minne haluavat. Jenkeissä vastaava systeemi on ollut käytössä muutamia vuosia 2008 jälkeen. Systeemi ei ole toiminut siellä koska kaikki tyhjästä luotu raha on käytännössä mennyt pörssiin ja näin saatu ainoastaan näennäistä talouskasvua aikaan pörssikurssien nousulla.

"Kun Euroopan keskuspankin pääjohtaja Mario Draghi matkustaa tällä viikolla Yhdysvaltoihin, hän jättää biljoonan euron kysymyksen leijumaan Euroopan ylle, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Draghi ja muut EKP:n rahapolitiikasta päättävät henkilöt voivat ilmaista Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n Washingtonissa järjestettävän kokouksen yhteydessä kanattavansa määrällistä keventämistä eli setelirahoitusta, mutta he eivät voi välttämättä sanoa tarkasti, kuinka se toteutetaan.

EKP:n edustajien epätietoisuudessa on UniCreditin ja Deutsche Bankin ekonomistien mukaan se riski, että sijoittajat joutuvat valmistautumaan pettymykseen.

Draghi voi odottaa voimakasta huomiota huhtikuun alussa paljastamansa vaihtoehdon vuoksi. Hän ilmoitti EKP:n simuloineen jopa biljoonan euron eli tuhannen miljardin euron suuruista ohjelmaa, jonka tarkoitus on vähentää deflaatioriskejä.

Tästä huolimatta EKP:n johtokunnan jäsen Yves Mersch ja EKP:n neuvoston jäsen Jens Weidmann viestittivät, etä paljon asioita on vielä sopimatta. Toinen neuvoston jäsen Ewald Nowotny ilmoitti puolestaan, että ostot voidaan keskittää yksityisiin arvopapereihin julkisen velan sijasta.

"Kaikki puhe QE:stä (määrällisestä keventämisestä) on saanut markkinat innostumaan melko lailla. Olen varma, että EKP, kuten suurin osa meistä, on tyytyväinen tähän, mutta toimintaa ei ole heti tulossa. Mitä tapahtuu, kun markkinoilla ymmärretään, että tämä oli vain puoliksi julkista keskustelua liittyen työkalupakkiin? Ja mitä tapahtuu, ellei kyseessä ole hätätapaus", Erik Nielsen UniCreditistä pohtii."

http://www.talouselama.fi/uutiset/euroopan+ylla+leijuu+biljoonan+euron+kysymys/a2242050

http://www.bloomberg.com/news/2014-04-06/draghi-s-1-4-trillion-question-lingers-as-ecb-mulls-qe.html

Poissa kummo

 • Foorumimoderaattori
 • ***
 • Viestejä: 327
 •   0
 • Eli.... pörssikuplat kasvavat entisestään?

  Umm.. jenkkipankit kusetti aikoinaan eurooppaa niil futuuripaketeil.. nyt ku eurooppa luo kuplaa niin eiks se tarkoita että jotta se kuplapommi ei räjähdä omaan nilkkaan ni niiden pitää koittaa myydä samallalailla noit futuuripakettei jonnekkin.. mut länsi-Aasiassa (Kiina, Etelä-Korea, Japani ja muut) ei oo nii hölmöi et ne niitä ostais, Venäjällä tuskin on intressei, Intia sijoittaa käsittääkseni konkreettisiin asioihin, Afrikalla ei oo varaa.. Onko euroopalla ja latinalaisella-Amerikalla nii hyvät suhteet et sinne sais myytyä.. luulis et ne ois Jenkit ketkä etelä-Amerikkaan myyvät.. taitaa kosahtaa omaan nilkkaan Eurooppa ja pahan kerran tämä..

  Poissa Juuri

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Viestejä: 194
  • Sepä Juuri.
   • Verkkofoorumi
 •   +1
 • Inflaatio on tähän asti ollut niin pientä, että Euroopassa kuplaa olis varaa kasvattaa vielä toistakymmentä vuotta. Todennäköisesti muut tekijät tulevat kuitenkin vetämään touhun puihin ennen tätä, ei vähimpänä se että jenkit on jo käyttäneet suuren osa kikka-arsenaalistaan ja homma kun räsähtää siellä niin kyllähän euro kusee käteen siinä mukana. Lisäksi toi futuurijuttu ja EU:n sisäisten asioiden kuten työttömyyden ja luokkaerojen leviäminen hanskaan.

  On nähtävissä että kryptovaluutat tulee korvaamaan vanhan rahajärjestelmän, toivottavasti pyristellään niin kauan että ovat vaan vakauttaneet asemaansa riittävästi siihen mennessä ollakseen varteenotettava systeeminen uudistus.

   

  Tippaajia: ####

  Sinun antamiasi: #### Umk

  Muiden tipit: #### Umk

  Tipit yhteensä: #### Umk

  Send bitcoins to
  Summa:
  Umk (minimi 0.2, maksimi 2, käytettävissä 0 Umk)
  Kommentti: