Kirjoittaja Aihe: kohti uutta fasmia ?  (Luettu 2166 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Chezor

 • Konkarijäsen
 • ****
 • Viestejä: 600
kohti uutta fasmia ?
« : Maaliskuu 31, 2014, 09:37:10 ap »
 •   +1
 • Vuonna 2014 Oxfamin julkaiseman raportin mukaan Maailman 85 rikkainta ihmistä omistaa yhtä paljon kuin maailman köyhin puolisko (3,5 miljardia ihmistä) yhteensä (ks. hyväntekeväisyysjärjestö Oxfam internationalin raportti Working for the Few; http://www.oxfam.org/en/policy/working-for-the-few-economic-inequality).

  Maailman rikkain yksi (1) prosenttia omistaa 65 kertaa enemmän kuin maailman köyhin 50 prosenttia. Vuosina 1995–2007 Suomessa pienituloisimman kymmenyksen reaalitulot kasvoivat 16,7 prosenttia ja suurituloisimman 75 prosenttia.

  Yhdysvaltalainen toimitusjohtaja ansaitsi 42 kertaa enemmän kuin keskivertotyöntekijä vuonna 1980 ja vuonna 2000 johtaja ansaitsi 530 kertaa enemmän. Suomalaisen suuryrityksen johtaja ansaitsi 14 kertaa enemmän vuonna 1991 ja 30 kertaa enemmän vuonna 2001 kuin suomalainen palkansaaja keskimäärin (ks. Juha Siltala: Työelämän huonontumisen lyhyt historia).

  Varallisuuserot ovat kasvaneet Suomessa 1990-luvun alun jälkeen. Tällä hetkellä varakkaimman viiden (5) prosentin hallussa on noin neljännes koko varallisuuden arvosta. Rikkaimman huipun, yhden (1) prosentin hallussa, on kymmenesosa koko varallisuuden arvosta. Puolet kotitalouksista omistaa ainoastaan 11 prosenttia varallisuudesta. Capgeminin ja Merrill Lynchin selvityksen mukaan vuonna 2008 Suomessa oli 19 700 rikasta, kun rikkaaksi määriteltiin henkilö, jolla on kiinteistöt pois lukien omaisuutta vähintään miljoonan dollarin (763 900 euroa) verran.

  Tänään maassamme lienee noin 20 000 rikasta. Heidän varallisuutensa kohoaa siis yhteensä vähintään 20 miljardiin dollariin eli päivän kurssiin noin 15,3 miljardiin euroon. Mikäli heidät velvoitettaisiin varallisuusverolainsäädännöllä maksamaan varallisuudestaan veroa valtiolle yhden (1) vaivaisen prosentin, veromääräksi muodostuisi vähintään 152,8 miljoonaa euroa.

  Kokoomusjohtoinen Kataisen hallitus sopi 24. ja 25.3.2014 valtiontalouden kehyksistä sekä julkisen talouden suunnitelmasta vuosille 2015–2018. Menoleikkauksista monia koskettaa lapsilisistä haettavat säästöt. Lapsilisiä leikataan 110 miljoonalla eurolla. Kehysriihen päätökset kuvaavat osuvasti hallituksen arvomaailmaa. Kun yhteiskunnassa on hätä, avuksi huudetaan viattomia lapsia, ei suinkaan yhteiskuntamme rikkaita.

  Elämme epäoikeudenmukaisessa yhteiskunnassa, jossa perinteinen yhteisvastuun idea on syvälle kuopattu. On unohdettu jotakin olennaisen tärkeää: “Jos vapaa yhteiskunta ei voi auttaa niitä monia, jotka ovat köyhiä, se ei voi pelastaa niitä harvoja, jotka ovat rikkaita” (John F. Kennedy).

  Poissa Juuri

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Viestejä: 196
  • Sepä Juuri.
   • Verkkofoorumi
  Vs: kohti uutta fasmia ?
  « Vastaus #1 : Maaliskuu 31, 2014, 12:21:53 ip »
 •   0
 • Kokoomusjohtoinen Kataisen hallitus sopi 24. ja 25.3.2014 valtiontalouden kehyksistä sekä julkisen talouden suunnitelmasta vuosille 2015–2018. Menoleikkauksista monia koskettaa lapsilisistä haettavat säästöt. Lapsilisiä leikataan 110 miljoonalla eurolla. Kehysriihen päätökset kuvaavat osuvasti hallituksen arvomaailmaa. Kun yhteiskunnassa on hätä, avuksi huudetaan viattomia lapsia, ei suinkaan yhteiskuntamme rikkaita.
  Nätisti tiivistetty, noinhan se menee viikkokaupalla spekuloimatta mistä nyt oli kysymys.

  Mutta miten tuo kaikki mielestäsi liittyy fasismiin?

  Poissa Chezor

  • Konkarijäsen
  • ****
  • Viestejä: 600
  Vs: kohti uutta fasmia ?
  « Vastaus #2 : Maaliskuu 31, 2014, 03:05:42 ip »
 •   0
 • ’Klassiseen’ fasismiin on yhdistetty voiman ihannointi, joskus myös vahvojen sosiaalidarwinistinen selviytyminen. Johan Galtungin määrittelemä ’uusi fasismi’ pohjautuu pelon lietsontaan.

  Kansallissosialismi (Nationalsozialismus) eli natsismi (Nazismus) oli Hitlerin johtaman Saksan kansallissosialistisen työväenpuolueen radikaali ideologia, jossa rotuopilla ja antisemitismillä oli keskeinen rooli. Kansallissosialismin on katsottu muistuttaneen monissa suhteissa fasismia, ja se luetaan toisinaan yhdeksi fasismin muodoksi.

  Kansallissosialistisen rotuhygieniaohjelman tehtävänä oli puhdistaa "arjalainen" rotu haitallisista yksilöistä ja pitää se elinvoimaisena ja puhtaana. Sen pohja on eugenistisessa ajattelussa, joka oli tuolloin varteenotettava lääketieteen ala koko länsimaisen kulttuuripiirin alueella. Aluksi ohjelma käsitti lähinnä mielisairaiden ja kehitysvammaisten pakkosterilointia, jota harjoitettiin samaan aikaan myös muissa Euroopan maissa ja USA:ssa.

  Jo ennen toista maailmansotaa natsit eliminoivat suuren osan Saksassa asuvista vammaisista ja mielisairaista. Saksalaiset suvut saattoivat ulkoistaa omat vammaisensa ja mielisairaansa hoitoon ”hoitokoteihin”. Tämän jälkeen hoitoon lähetetyistä ei enää kuultu mitään. Heidät eliminoitiin tuhoamalla. Näin tehtiin rakennemuutosta vielä suuremmalle tuhoamisoperaatiolle, juutalaisten suunnitelmalliselle tuhoamiselle.

  Sodan alettua rotuhygieniaohjelmassa siirryttiin syksyllä 1939 laajaan mielisairaalapotilaiden surmaamiseen nimellä ”Operaatio T4”. Tämän niin kutsutun ”eutanasiaohjelman” tavoitteena oli paitsi päästä eroon ”epäkelvoista yksilöistä” myös vähentää ruokintakustannuksia ja vapauttaa sairaalan resursseja sodassa haavoittuneille sotilaille. Eutanasiaohjelmaa jatkettiin salassa aina sodan loppuun asti. Ohjelman uhreiksi joutui arviolta miljoona ihmistä.

  Hallituksen kehysriihi:

  ”Kehtasitte iskeä pienituloisiin lapsiperheisiin leikkaamalla lapsilisistä.” (Anne Louhelainen/ps, Eduskunnan täysitunto 27.3.2014)
   
  ”Myymme valtion omaisuutta, maksamme velkaa pois, ja satsaamme esimerkiksi yliopistoihin 150 miljoonaa euroa kannustamalla heitä keräämään yksityistä pääomaa. Me uudistamme tätä maata, me leikkaamme menoja, me korotamme veroja. Miksi? Siksi, että me emme pärjää muuten. Näillä ratkaisuilla me pystymme tasapainottamaan julkista taloutta, estämään julkisen velkaantumisen - sen takia, että tällä maalla olisi hyvä tulevaisuus.” (pääministeri Katainen, Eduskunnan täysistunto 27.3.2014 ; )

  ”(…) mikäli näitä leikkauksia, veronkorotuksia, rakenteellisia uudistuksia ja satsauksia kasvuun ei olisi tehty, niin Suomi olisi varmasti menettänyt luottamuksen omien kansalaisten silmissä, mutta myös niiden ihmisten silmissä, jotka lainaavat Suomelle rahaa.” (pääministeri Katainen 27.3.2014)

  On hälyttävää, että Kataisen hallituksen säästötoimet kohdistuvat muun ohella pienituloisiin lapsiperheisiin samaan aikaan kun rikkaille ei ole säädetty varallisuusveroa.

  On hälyttävää, että hallituksen edustajien taholta on peloteltu kansalaisia, että mikäli hallitus ei tekisi niin kuin se on päättänyt tehdä eli kohdistaisi säästötoimia muun ohella pienituloisiin lapsiperheisiin, seuraukset olisivat kansalaisille varsin kehnot. Tämä on eräiden asiantuntijoiden mielestä arveluttavaa pelottelua (”me emme pärjää muuten”), koska maamme ei toistaiseksi ole kovinkaan velkaantunut muihin eurooppalaisiin valtioihin verrattuna.
  ¤
  Pienituloisten lapsiperheiden kohtelu ei ole näinä aikoina ainoa huolestuttava seikka. Salaa, piilossa julkisuudelta, tapahtuu kaiken aikaa paljonkin huolestuttavaa. Hiljattain eräässä suuressa kaupungissa vammaispalveluasuntojen aterioiden hintaa nostettiin yhtäkkiä 40 prosentilla. Seuraus on se, ettei kyseisillä vammaisilla ole enää rahaa aterioida yhtä paljon kuin tähän saakka. 
  ¤
  Vaikeavammainen poikani kysyi hiljattain: ”Isä, miksi Suomessa on leipäjonoja.”
  Vastauksen muodostaminen oli vaikeaa. Jouduin toteamaan, että vaikka Suomi on niin kutsuttu demokraattinen oikeusvaltio, tämä maa ei ole yhteiskunnallisesti oikeudenmukainen. Meillä on kymmeniä tuhansia rikkaita, joilla ei ole varallisuusveroa. Ja samaan aikaan maassamme on leipäjonoja ja pienituloisia lapsiperheitä – ja vaikeavammaisia, joiden ateriahintoja voidaan heiltä kysymättä nostaa yllättäen 40 prosentilla.

  Tätä on Suomi anno Domini 2014.

  Poissa Juuri

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Viestejä: 196
  • Sepä Juuri.
   • Verkkofoorumi
  Vs: kohti uutta fasmia ?
  « Vastaus #3 : Maaliskuu 31, 2014, 04:36:08 ip »
 •   0
 • Ymmärrän. Voihan tuossa fasismia nähdä, ja myös eugeniikkaa jos haluaa mieltää että taustalla on jotain loogista suunnitelmaa.

  Minusta tässä jalossa pyrkimyksessä karsia evolutiivisesti heikoimmat on nyky-Suomessa kuitenkin kyse jostain täysin mönkään menneestä perversoituneesta jenkkisapluunan vääristymästä, jossa ei ole päätä eikä häntää. Yrityksessään pokkuroida isojen poikien keskusohjaamassa nuorassa, maamme johto päättää toimista jotka yksinkertaisesti ovat evolutiivisesti heikkoja [esim. kaikkia lapsia koskevat jatkuvat palvelujen heikennykset] sen sijaan että ne tähtäisivät esim. edes järkevään eugeniikkaan, jonka tarkoitusperät sentään ovat ymmärrettäviä ja tavoitteet loogisia (joskin moraalisesti kyseenalaistettavia).

  Mätä mikä mätä. Ehkä turha sieltä on etsiä yhdistellä hajanaisia pisteitä hienoiksi näennäisiksi kaavioiksi taustalla, vaihtoon vaan koko p*ska.

  Poissa sylettää !!!

  • Kunniajäsen
  • *****
  • Viestejä: 3539
  Vs: kohti uutta fasmia ?
  « Vastaus #4 : Maaliskuu 31, 2014, 06:40:08 ip »
 •   0


 • Minusta tässä jalossa pyrkimyksessä karsia evolutiivisesti heikoimmat  maamme johto päättää toimista jotka yksinkertaisesti ovat evolutiivisesti heikkoja [esim. kaikkia lapsia koskevat jatkuvat palvelujen heikennykset] sen sijaan että ne tähtäisivät esim. edes järkevään eugeniikkaan, jonka tarkoitusperät sentään ovat ymmärrettäviä ja tavoitteet loogisia (joskin moraalisesti kyseenalaistettavia).  [/quote]

  : Evoluutisesti heikommat.
    kerroppa keitä tähän ryhmään kuuluu ja mitä heille pitäisi tehdä ?

  : kaikkia lapsia koskevat palvelujen heikennykset.
    Keille palvelut tulisi kuulua ja ketkä heittää ulkopuolelle. Mitä näille palvelujen ulkopuolelle jätettäville tulisi tehdä ?

  : Järkevä eugeniikka.
     Määritteletkö järkevän eugeniikan ja mihin sillä pyritään ? Super-suomalaiseen rotuun ?

  : Ja olipa unohtua. mikä tässä ihmisten pitkin nenää katsomisessa on sitä ns. jaloa ?? ja mikä on evoluutisesti vahvaa toimintaa ja miten se tulisi toteuttaa suomessa ?

  Poissa Juuri

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Viestejä: 196
  • Sepä Juuri.
   • Verkkofoorumi
  Vs: kohti uutta fasmia ?
  « Vastaus #5 : Maaliskuu 31, 2014, 07:17:37 ip »
 •   0
 • "Jalo" oli ironiaa, joka viittasi myös siihen että ihmiskuntaa häikäilemättömästi karsimaan pyrkivät epäilemättä näkevät tarkoitusperänsä hyvinä - mitä ne kokonaisevolutiivisesti katsoen saattavat jopa olla. 8) Kannattaa kysyä tarkempia tietoja Hitlerin hengenheimolaisilta ja NWO:n heeboilta...

  Poissa sylettää !!!

  • Kunniajäsen
  • *****
  • Viestejä: 3539
  Vs: kohti uutta fasmia ?
  « Vastaus #6 : Maaliskuu 31, 2014, 09:57:28 ip »
 •   0
 • Ironiaa ??

  miten nuo kaikki kirjoituksessasi mainitsemasi asiat liittyvät ironiaan ja mistä tempaisit hitlerin ja nwo :n tuohon mukaan, esim. puhuessasi lapsilisistä ?

  Kuten itse mainitsit - MINUSTA tässä jalossa pyrkimyksessä karsia evoluutisesti jne.

  Et kait yritä nyt kiertää asiaan vastaamista piiloutumalla hitlerin ja nwo tonttujen taakse ?

  Poissa Juuri

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Viestejä: 196
  • Sepä Juuri.
   • Verkkofoorumi
  Vs: kohti uutta fasmia ?
  « Vastaus #7 : Maaliskuu 31, 2014, 10:12:00 ip »
 •   0
 • Ironiaa ??

  miten nuo kaikki kirjoituksessasi mainitsemasi asiat liittyvät ironiaan ja mistä tempaisit hitlerin ja nwo :n tuohon mukaan, esim. puhuessasi lapsilisistä ?

  Kuten itse mainitsit - MINUSTA tässä jalossa pyrkimyksessä karsia evoluutisesti jne.

  Et kait yritä nyt kiertää asiaan vastaamista piiloutumalla hitlerin ja nwo tonttujen taakse ?

  Haha, Hitlerin taakse on aina hyvä piiloutua...

  Kuten huomasit, jalo pyrkimys oli kursiivilla. Mutta sanojen vääntö osuvasti tarkoittamaan mielipidettäni sopii varmaan mielestäsi tämän pikkuhitlerin pirtaan kuin nenä poskelle! Esitin yleisnäkemyksen ulkopuolisena omasta henkilökohtaisesta arvostelusta, minkä takia tiivistin eugeniikkanäkökohdan kannattajien psykologiaa kuten myös moraalisen arveluttavuuden osalta.

  Meinasin pistää postiin disclaimerin sylettää:tä varten, mutten kuitenkaan viittinyt kun sua on niin mukava aina sylettää ;). Voin kyllä keskustella kanssasi eugeniikan puolesta tai vastaan, miten haluat, mutta juuri nyt on tehtävä töitä evoluution eteen niin en kerkiä tämän enempää...

  Poissa sylettää !!!

  • Kunniajäsen
  • *****
  • Viestejä: 3539
  Vs: kohti uutta fasmia ?
  « Vastaus #8 : Maaliskuu 31, 2014, 10:50:55 ip »
 •   0
 • Vai että vielä disclaimer. jopas !

  sanojen vääntö ? Minähän pyysin sinua selventämään tarkoitusperiäsi, enkä puhumaan entistä ympäripyöreämmin !

  Mitä taas tulee minun sylettämiseeni. Yritä kovemmin !
  Ja tulevaisuudessa koetappa töitä tehdessäsi evoluution eteen saada joku linja noihin juttuihisi, edes sen suhteen puhutko omista ajatuksistasi vai filosofoitko vain asioita, joihin olet törmännyt tai lukenut jostain.  :-*

  Poissa pavezi

  • Juniorijäsen
  • **
  • Viestejä: 67
  Vs: kohti uutta fasmia ?
  « Vastaus #9 : Huhtikuu 01, 2014, 01:14:08 ap »
 •   +1
 • Fasismi sanaa kyllä viljellään nykyään vähän joka puolella, itsekin olen siihen syyllistynyt. Mussolinin mukaan fasismia olisi voinut kutsua myös korporatismiksi, koska fasismi tarkoittaa hänen mukaansa valtiovallan ja korporaatioiden vallan yhdistymistä. Tässä mielessä olemme jo hyvin pitkällä fasismissa. Venäjä on myös kehittynyt selkeästi fasistiseen suuntaan (voimakas johtaja, nationalismi). Suomessa vasemmisto haukkuu milloin ketäkin fasisteiksi ja äärioikeistolaisiksi. Fasisteja kaikkialla.

  Ehkä asioiden selventämiseksi kannattaisi jättää fasismi 30-luvun Italiaan ja löytää uusia sanoja kuvailemaan nykyisiä yhteiskunnallisia liikkeitä ja kehityskulkuja. (Vain ehdotus)

  Jahas, Juuren esitys alkaa selvästi rakoilla. Todellisena hardcore sosiaalidarwinistina ja eugenistina Juuri ei kykene välttämään freudilaisia lipsahduksia. Mikä olisikaan parempi paikka CIA:n agentille, kuin vaihtoehtoisen mediafoorumin ylläpitäjänä? Asemastaan käsin hän voi tarpeen mukaan kontrolloida keskustelua ja johtaa sitä harhaan, sekä hajottaa mahdolliset yritykset järjestäytyä.

  No, tuo oli vitsi, mutta tämä ei ole:

  https://firstlook.org/theintercept/2014/02/24/jtrig-manipulation/
  vainehdotus.blogspot.com

   

  Tippaajia: ####

  Sinun antamiasi: #### Umk

  Muiden tipit: #### Umk

  Tipit yhteensä: #### Umk

  Send bitcoins to
  Summa:
  Umk (minimi 0.2, maksimi 2, käytettävissä 0 Umk)
  Kommentti: