Kirjoittaja Aihe: Pelastiko Sipilä Kataisen hallituslaivan uppoamisen, toistaiseksi?  (Luettu 841 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Ilkka Luoma

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 177
 • Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~
  • Kansalaispöhinää!
 •   0
 • Tekohengittikö Keskustan puheenjohtaja, sairaslomalta palannut Juha Sipilä pääministeri Jyrki Kataisen uppoavaa laivaa? Näin saattoi käydä ja toisekseen nyt pedattiin jo seuraavaa hallitusta 1], olettaen, että Keskusta ottaa rökälevoiton seuraavista, mahdollisesti ennenaikaisista eduskuntavaaleista.

  Nykyoppositiossa persut ovat jääneet Keskustan jalkoihin - ”puhu sinä, minä pidän hevosta” ideologialla. Timo Soini, pääpersuna osaa 'herneet, banaanit ja lakritsit' – kuin myös 'kaislikkohauet', mutta näillä ei maata johdeta.

  Tosin Keskusta-persu saattaa saada eduskuntavaaleista emäjytkyn, joka johdattelisi maahamme ensimmäisen kahden puolueen hallituksen, jossa Soinille sisäministerin pesti ja Sipilälle pääministeriys *] – hyvä näin?

  *] [ … pääministeri Juha Sipilä? ~  http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=901277 - [19056]


  Sote-sotku ei ole loppuunkäsitelty –
  [ … miksi muuten kreikkatuki meni läpi, miltei läpihuutona – eikä siinä kysytty opposition neuvoa? ~  http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/147643-kreikkalais-suomalainen-nuorallatanssi - ]

  nyt päätettiin vasta peruslinjasta. Jatkossa on odotettavissa kovaa vääntöä miten todellisuudessa vanhukset hoidetaan, miten systeemi rahoitetaan ja kuka lopulta käytännön päätökset tekee **], kun perusterveydenhoidossa terkkarilääkärillä on se suuri vastuu! Kaikki eivät mahdu yksityisille – eikä ole varaakaan, siis potilailla.

  **] [ … juuri Sinä et saa nyt hoitoa, joku ajaa ohitsesi …! ~  http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=888329 - [19380]


  Sote irroitettiin ministeri Henna Virkkusen kuntasotkusta –
  [ … kaatuuko sextetti Hennan uuvutukseen? ~  http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=942556 - [4669 ]


  nythän Hennakin pyrkii pakenemaan Brysseliin. Tekikö kunta-uuvuttelu niin kipeää, että tomut on karistettava jaloista – kansa voi inhimillisyyspistein passittaa Hennan EU-byrokratiasokkeloihin – ehkä yhdessä Alex Stubbin kanssa.


  Taka-ajatuksena Sipilällä saattoi olla se,

  että nyt pedataan oikeistohallitusta – yhdessä Kokoomuksen ja ruåtsalaisten kanssa – muita apupuolueita ei tarvita sotkemaan vieläkin vaikeampien kansakuntapäätöksien sujuvuutta. Nyt on jutustelun ja puoluepolitiikan tekemisen ajat ohi. Nyt leivotaan valtiomiehiä ja kansakunnan johtajia. Tämä ei tule olemaan fantastista.


  Mikäli Kokoomuksen Jyrki Katainen karkaa tai pakenee Brysseliin,

  kuten Erkki Liikanen aikanaan – puhdistaa se ilmapiirin ja kansakuntakin hengähtää, kun ei olla syyttämässä huonosta ja negatiivisestä ilmapiirin 2] lietsonnasta. Onkin aika oppia puhaltamaan kansakunnan yhteinen etu -hiileen.


  Demarit vaihtavat puheenjohtajansa [?]

   … ja tämä kirpaisee persujen Soinia ja työmies Matti Putkosta – Mattihan ei ole käytännössä kansalaisia ajatellen persulandiasta mitään aikaiseksi saanutkaan. Saako ”proolainen” ammattiyhdistysjyrä Antti Rinne rivit kuntoon ja kansakunnan luottamuksen –

   … niin muistammehan nykyisen eduskunnan puhemiehen Eero Heinäluoman 3] epäonnistuneen startin uudeksi SDP:n toivoksi. Miksiköhän demarit eivät ole oivaltaneet heidän miltei ainoaa terävän älykästä ja erinomaisen kielitaitoista Erkki Tuomiojaa 4] ?
  ...

  Siitä voisin olla varma, että nyt ensi vuonna eduskuntaan nousee ensimmäisen kerran aito EU- ja natovastainen puolue - IPU – Itsenäisyyspuolue – kahdella kansanedustajalla ja tästä alkaa uuden ajan nousu – uusin aattein ja tuorein näkökulmin ---

  VIITTEET
  1] Pelastaako Sipilä Kataisen? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1015304 - [1425]
  2] Hallituksesta negatiivista ilmapiiriä! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/158946-hallituksesta-virtaa-negatiivista-ilmapiiria -
  3] SAK:n puoluejyrä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/kuinka-tulonjakopuolue-onnistuu-sakn-ja.html -
  4] Pelastaako Tuomioja demarit? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/pelastaako-erkki-tuomioja-demariliikkeen.html -  Ilkka Luoma
  http://ilkkaluoma.blogspot.fi
  https://www.facebook.com/first.ilkka

  AL   US   VF   IL   BL   - BLOG 32985
  ---24032014---

  doc.: sotesotku_kaataa_kataisen_24032014.doc – OpenOffice Writer
  420 |  4071
  Ilkka Luoma
  http://www.facebook.com/first.ilkka

  "Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta?"

   

  Tippaajia: ####

  Sinun antamiasi: #### Umk

  Muiden tipit: #### Umk

  Tipit yhteensä: #### Umk

  Send bitcoins to
  Summa:
  Umk (minimi 0.2, maksimi 2, käytettävissä 0 Umk)
  Kommentti: