Kirjoittaja Aihe: Erkki Tuomioja voi pelastaa demariliikkeen!  (Luettu 1394 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Ilkka Luoma

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 177
 • Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~
  • Kansalaispöhinää!
Erkki Tuomioja voi pelastaa demariliikkeen!
« : Helmikuu 01, 2014, 11:14:42 ap »
 •   0
 • Demariliike on identiteetti – ja johtajakriisissä 1]. Forssan ainutlaatuisista ajoista on kulunut niin kauan, että vain historian kirjat osaavat kertoa hyvinvointiyhteiskuntamme peruspilarit, joita juuri demariliike vaaleanpunaisena oli synnyttämässä. Tänään Sosiaalidemokraattisella puolueella ei ole ideologiaa eikä selkeää tavoitetta – tälle uudelle vuosisadalle.

  1] ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/11/demarien-on-aika-luoda-nahkansa.html -  [BLOG/il]


  Demareiden on nyt vaihdettava ja heti puheenjohtajaa. Ensin hajotetaan hallitus, isänmaan eduksi ja hyödyksi. Sitten valitaan uusi ylimenokauden riittävän älykäs ja karismaattinen puheenjohtaja, jonka suuhun ei laiteta jauhoja tukkimaan uudistuksia. Sitten kansakunta valmistautuu ennenaikaisiin eduskuntavaaleihin.


  Nyt on siedettävä vielä yksi vaalitappio?

  Demareilla on vain yksi vaihtoehto, juuri nyt – tämä henkilö on nykyinen ulkoministeri ja tohtori Erkki Tuomioja. Tuomioja on jäänyt valitsematta pariin kertaan – koska demarimaakunta ei ole jaksanut hyväksyä liian terävää pääkaupunkiseudun ääntä.


  Tuomioja olisi seuraavan vuoden ajan puheenjohtaja,

  valmistellen uudistettua pohjaa ”kaiken alusta aloittamisesta” - betonoisi se näin lähtökuopat uudelle pidempiaikaiselle puheenjohtajalle, joka sitten luotsaa puolueen tälle vuosisadalle – uusin ”forssalaisin” päämäärin. Tuomioja voisi toimia myöhemmin valittavan puheenjohtajan neuvonantajana ensimmäiset kaksi vuotta.


  Demariliikkeen ja Suomen etu

  Demariliikkeen etu on nyt löytää yhtenäisyys ja valita sellainen puheenjohtaja, jota toimittajat eivätkä muutkaan pompottele – Tuomiojan terävyys riittää kirkkaasti kaikille sopulitoimittajille, … ja muille puoluejohtajille.

  Tuomioja ei ole vietävissä ja tietotaso on sellainen, ettei siihen - ”herneen kokoiset melonit kaislikkohaukien sieraimissa” [PS/ puheenjohtaja Timo Soini replikointina], populismiviihteellä sekoittauduta. Suomea ei johdeta vitseillä – ne ajat ovat jo menneet, nyt on tekojen aika.

  Erkki Tuomioja voi valita itselleen neuvonantajiston – muualtakin kuin SDP:stä. Tuomiojan kokemus myös käytännön töistä auttaa ymmärtämään työtätekevää kansaa, jolla on yksi huoli ylitse muiden - ”olemme maailmanlaajuisessa työn uudelleenjaon taistelussa”. 2] ja 3]

  2] Työnjaon taistelu osa I ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/101019-maailmanlaajuinen-ty%C3%B6n-uudelleenjaon-taistelu -
  3] Työnjaon taistelu osa II ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/123125-tyon-uudelleenjaon-taistelu-osa-ii -


  Tämä tilaisuus ei enää toistu – demareiden olisi syytä nähdä nyt metsä puilta – nyt tarvitaan rautaista kokemusta ja tieto-taitoa.

  ...
  JK
  Voimme sanoa, että arkityötä tekemättömien puoluejohtajien aika on ohi. Kokoomuskin vaihtaa melkoisella varmuudella työtä tehneeseen, tietoa omaavaan kokemukseen, josta huokuu myös riittävä karisma. Kriisiaikojen johtajat ovat aina kokeneita pidemmän iän moniosaajia, joihin luotetaan ja joita kunnioitetaan.  Liitän tähän loppuun kaksi linkkia kirjoituksiin, jotka oli laadittu vuosina 2005 ja 2008, silloinkin oli kysymys demariliikkeen etsikkoajasta uudistautujana …

  1 ~ 09. kesäkuuta 2005
  Demaripuolueella on nyt mahdollisuus parantaa politiikan kiinnostavuutta!
  ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/06/demaripuolueella-on-nyt-mahdollisuus.html – [BLOG/il]
  OTE ---
  ” … Tämä on poikkeuksellinen viesti. Kirjoittajana en edusta mitää nykyistä puoluetta, vaan viesti on tarkoitettu herättämään keskustelua politiikan sisällöstä. SDP on Suomen suurin puolue, jolla on merkitystä tulevaisuuden Suomelle. Nykymallinen puoluepolitiikka ei laajasti ottaen kiinnosta suomalaisia. Nyt on valtapuolueella valinnan paikka ja puolueettomana henkilönä kannatan Erkki Tuomiojaa hänen kiistattoman älyllisen kykynsä vuoksi. Tuomioja voi luoda uuden suunnan aatteiden innostavuudelle eli siis kansalaisten osallistumiselle yhteisten asioiden hoitoon … ”

  2 ~ 18. helmikuuta 2008
  Case – Erkki Tuomioja
  ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2008/02/case-erkki-tuomioja.html – [BLOG/il]
  OTE ---
  ” … Tuomioja, jo 1960 -luvun "Vanhan valtaajana", on riittävän radikaali ymmärtämään suoran kansalaisvaikutteen nousun tänä äkkinopeiden ja välittömien sähköisten kommunikointivälineiden aikakautena. Demari-puolueen puheenjohtajaäänestys suorana jäsenäänestyksenä on alku herkemmälle korvalla kokea "iholla" mitä "kentällä tapahtuu ja - muhii". ---- Olisiko demareilla rohkeutta - puolueensa suoralla jäsenäänestyksellä selvitettyjen puheenjohtajakandidaattien lopullisen valinnan altistamisen koko kansan tehtäväksi? Tämä olisi merkki kansalaisille, että demarit haluavat ottaa kokonaisvastuullisen roolin "karanneiden ongelmien" yhtenä konsensushoitajana … ”


  Ilkka Luoma
  http://jontikka.blogsot.fi
  https://www.facebook.com/first.ilkka

  AL   US   Vf   IL    - BLOG 30234
  ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/04/vasemmistolainen-aatesuunta.html – {B/il]
  ---01022014---

  doc.: erkki-tuomioja_01022014.doc – OpenOffice Writer
  527  | 4909
  Ilkka Luoma
  http://www.facebook.com/first.ilkka

  "Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta?"

  Poissa sylettää !!!

  • Kunniajäsen
  • *****
  • Viestejä: 3539
  Vs: Erkki Tuomioja voi pelastaa demariliikkeen!
  « Vastaus #1 : Helmikuu 02, 2014, 10:32:14 ip »
 •   0
 • Ensinnkin. Miksi demariliike pitäisi pelastaa ?, meillä on jo tarpeeksi oikeisto liberaali puolueta, kutsuivatpa he itseään sitten vasemmistoksi, kristillisiksi svedu folkeparty, vihreiksi tai sitten ne kokoomukset taikka keskustat. SDP on jo kait 70:ntä luvulta asti pyristellyt eroon sosiaali kytköksestään kaikkine sen tuomine mielleyhtymineen jopa siihen, että ehdotettiin puolueen nimen vaihtamista. Mitä tulee Erkki Tuomiojaan itseensä. Hän on politiikko, eli paskanpuhuja joka myy itseään ja puoluettaan kansalaisille täysillä tyhjyyksillä ja vaillinaisuuksilla ja suoraan valehtelemalla, eli kertoo massoille (niille, jotka vielä jaksaa kuunnella loputonta sonnan syöttämistä) juuri sen mitä ihmiset haluaa kuulla ! Suomea hän ei ainakaan pelasta. Jokin aika sitten tuomioja lausui julkisesti, että suomi tulee pitää eu: n jäsenenä vaikka suurinosa suomalaisista ei eu jäsenyyttä kannatakkaan. Jokin aika taaksepäin myös toinen suomen kylkeä kalvava syöpä Esko Aho kommentoi, että suomessa pitäisi tehdä rajuja uudistuksia talouteen ja työmarkkinoihin, johon tuomioja vastasi, että Ahon muutoksilla mennään suoraan globaalin helvettiin. Hyvin tokaistu, ei siinä mitään. No nyt kuitenkin eu ja usa on parhaillaan neuvottelemassa ns. vapaakauppasopimusta joka todennäköisesti sysää meidät juuri sinne, eli globaaliin helvettiin ja tuomioja vaikenee, mikä nyt ??? Olipa demareitten 'johto figuuri' kuka tahansa se tuskin tulee auttamaan tätä maata sen enenpää kuin niitä ihmisiä jotka ovat jo joutuneet globalistisen talousmallin myötä työttömäksi ja sitä myötä syvempään kuseen, millään lailla !!   :(

   

  Tippaajia: ####

  Sinun antamiasi: #### Umk

  Muiden tipit: #### Umk

  Tipit yhteensä: #### Umk

  Send bitcoins to
  Summa:
  Umk (minimi 0.2, maksimi 2, käytettävissä 0 Umk)
  Kommentti: