Kirjoittaja Aihe: Kasvuhokemasta toimeliaisuuden talouteen  (Luettu 1181 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Ilkka Luoma

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 177
 • Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~
  • Kansalaispöhinää!
Kasvuhokemasta toimeliaisuuden talouteen
« : Tammikuu 28, 2014, 01:52:53 ip »
 •   0
 • Kallupit kertovat, että markkinataloutta ylläpitävät kuluttajat uskovat jälleen hitusen parempiin aikoihin. Paremmat ajat merkitsevät kulutuksen lisääntymistä – kornia luonnolle, mutta totta. Kornia sen vuoksi, että meitä elättävä biomassallinen biosfääri antaa jo kaikkensa – vieläpä siten, että vuotuinen tuotos on syöty toimestamme syyskuun lopulla 1].

  Poliitikot, talousnerot, markkinatalousgurut ja ymmärtämättömät seurailijat huutavat kasvua kasvun perään – tajuamatta, että rajallisesta ei rajattomuutta rakenneta. Kuten ei tyhjästäkään lopulta saa täyttymää näyttö- ja vertailutalouden alttarille 2].

  Nuorissa piilee huomisen toivo, näin tuumataan tilanteessa, jossa de facto liki 30 prosenttia nuorten ikäluokista ovat työttöminä tai ainakin toimettomina. Työ tekijäänsä kiittää ja Elämän suola on toimeliaisuus – siksi puhutaankin toimeliaisuuden taloudesta 3].


  Tänään eletään kasvuhuudollista riippuvuustaloutta
  [ … olemme maailmanlaajuisessa työn uudelleenjaon taistelussa! ~  http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/101019-maailmanlaajuinen-ty%C3%B6n-uudelleenjaon-taistelu - ]

  Olemme kytköstyneet toisiimme ennennäkemättömällä tavalla – sähkö, lämpö, vesi, ravinto, työ ja liikkuminen  - kaikki nuo välttämättömyydet ovat riippuvaisia talouden ja toimeliaisuuden verkostoista. Me tarvitsemme toinen toisiamme – vaikka vaadimme aika-ajoin sodan toisiamme vastaan! 4].


  Riippuvuustalous jakaa meitä menestyjiin;
  [… menestyjien alle on jäänyt monta ”menestymätöntä” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/masennus-voi-kohdata-niin-menestyjn.html -  ]

  usein ahnehtijoihin sekä häviäjiin; usein olotilaansa alistuneita, koska kyky kilpailla jäi pyrkyryyden puutteen vuoksi alimittaiseksi. Jako on karkea – noiden mainittujen ominaisuuksien väliin jäävät ne sadat tuhannet - miljoonat, jotka ovat seurailijoita, jotka tyytyvät olemaan yhteiskunnan maksumiehiä, saamatta täyttä osuuttaan, vaan tuottaen tuottamattomien elintilan ja -mahdollisuuden!


  Omavaraisuuden perimä

  Omavaraistalous pyöritti elollista eläinkuntaa menneiden perimillä ja kierrossa olevalla maannosmaterialla. Riippuvuus oli aidosti hiilitalouden biosfäärissä, joka jaksoi elättää vuosituhansia vain pienen määrän ihmisbiomassaa – nykyiseen nähden. Kasvutalaus kiihdytti ihmispopulaatioiden biomassan suhteettomaksi muuhun eliö- ja olikuntaan nähden.

  ...
  Nykyisissä nuorissa on heräämistä kasvuhokeman mahdottomuuteen
  [ .. deGrowth ~  http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/36610-maailmalla-haetaan-vauhtia-kulutuspuolitukseen - ]

  On syntynyt ajatus riittävyydestä, jakautumasta ja lisääntymisen biomassallisen tasapainon hyväksynnästä. Ihmisen rooli ja osuus on ymmärretty yliedustetuksi; biorakenteita särkeväksi tasapainottomuudeksi.

  Minimalismi voisi tarkoittaa nykyisen läntisen markkinatalouden kulutuspuolitusta, joka taas viherryttäisi aavikoituneet mahdollisuuskeitaat tasaisempaan ravinnonjakoon elollisen monimuotoisuuden eli biodiversiteetin ylläpitäjänä.


  Tämän päivän materialismi

  Materiaalinen hyvinvointi edellyttää tuotannon ketjutusta, jossa tehokkuus, hyötysuhde ja tuotantoylijäämä kanavoidaan yhä laajemmille kuluttajaryhmille. Ensin oli omavaraisuus, sitten maanviljely tuotti ylijäämän, joka mahdollisti kaupungistumisen ja muuhun eläinkuntaan nähden joutoväen syntymisen.

  Ihmisen oman työpanoksen arvon noustessa kasvutalouden apostolit keksivät automaation ja lopulta robotisaation 5], joille vapaaaika, tehoalenema ja koulutustarve ovat minimalismia, mutta tuotantokyky tasalaatuisena ylivoimaista, erehtyvään ja inhimilliseen ihmiseen nähden.

  Automaatio ja robotisaatio vievät työtämme kiihtyvään tahtiin ja tuottavat yhä enemmän biosfääriä kuluttavaa tuotannonlisäystä. Lisäyksestä pitää huolen voitonpyyde ja -vaade.


  Autorobotiikka on kasvutalouden illallinen,

  jonka jälkeen seuraavan aamun aamiaiseen ei enää ravintoeväitä riitä. Tämä tarkoittaa nykyisen kasvuhokematalouden romahdusta ja paluusta menneisyyteen. Menneisyydestä siintää biosfäärin vuosimiljoonainen omavaraistalous, jossa jokainen yksilö ”aikuistuessaan” vastaa vain itsestään ja hyväksyy reviirit ja niiden puolustamisen.

  Muu kuin reviirillisyys 6] on ollut ihmisitsekkyyshömppää, jolla aikaansaatiin ylivertainen kyky luoda uutta kulutettavaa – nopeammin, helpommin, lisääntyvämmin ja lopulta biorakenteita särkevämmin.


  Elämässä on vain yksi tärkeä ominaisuus,

  ja sen on lisääntyminen, josta seuraa velvoite kasvatukseen ja opastukseen siten, että seuraavakin polvi lisääntyy. Kaikki muu on liki turhaa, tai oheispöhinää, jolla on tyydytetty tarvetta olla nautinnollisesti onnellinen, jotta lisääntyminen edelleen on mahdollista. Onnellisuuden niukkuus on kaunista ja ylläpitävää.

  Kun nautinnon tavoittelu ylitti itsekkyydessään arkitasapainon, syntyivät kiksit ja niiden tavoittelun – joiden pohjalta markkinatalous kylpee tänään aivokemiallisten muuntoprosessien ahdingossa, jota kutsutaan huumaamisen kärjeksi 7] kokea enemmän kuin eilen – tavoitteena saada huomenna vieläkin enemmän kuin tänään.

  Missä mennään kulutuskasvua huutava ihmiskunta?


  VIITTEET
  1] Velalla! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/40415-u-ihmiskunta-on-syonyt-elokuun-lopulla-sen-minka-luonto-tuottaa-vuodessa -
  2] Ympäristövelka kehitysmaille ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/11/ymparistovelkamme-kehitysmaille.html
  3] Toimeliaisuus korvaa kasvuhuudon ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/136865-resurssiymmartamaton-kasvuhuuto -
  4] Väkivalta on osa ihmisyyttä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/06/vakivalta-on-osa-ihmisyytta.html -
  4] Ihmiskunta vaatii aina sotansa ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/46819-ihmiskunta-vaatii-aina-sotansa-olemmeko-valmiina -
  5] Robotisaatio 1! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/152322-esiteollinen-robotisaatio-hanhiparven-lento -
  5] Robotisaatio 2! ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/robotiikan-luovaa-lykkyytt-mihin-meit-tarvitaan -
  6] r ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2010/08/24/puhumme-maahanmuutosta-vaikka-todellisuudessa-kysymys-on-reviirien-hallinnasta -
  7] Kokeiluista se alkaa … ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1014854 -
  7] Huumeiden harhamaailma, kun mikään ei riitä! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/132324-huumekierteinen-harhamaailma -

  EXTRA
  Ihmiskunnan viholliset 1 ja 2 ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/ihmiskunnan-viholliset-tavaravirroista-kuluttaminen -

  ...
  Ilkka Luoma
  http://jontikka.blogspot.fi
  https://www.facebook.com/first.ilkka

  AL   US   Vf   IL   - BLOG 30069
  ---28012014---

  doc.: raivoisa_kuluttaminen_28012014.doc – OpenOffice Writer
  603 |  6549
  Ilkka Luoma
  http://www.facebook.com/first.ilkka

  "Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta?"

   

  Tippaajia: ####

  Sinun antamiasi: #### Umk

  Muiden tipit: #### Umk

  Tipit yhteensä: #### Umk

  Send bitcoins to
  Summa:
  Umk (minimi 0.2, maksimi 2, käytettävissä 0 Umk)
  Kommentti: