Kirjoittaja Aihe: Sähköpostien ja sos.median seuranta  (Luettu 2014 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa kummo

 • Foorumimoderaattori
 • ***
 • Viestejä: 327
Sähköpostien ja sos.median seuranta
« : Tammikuu 04, 2014, 06:48:18 ip »
 •   0
 • Uutisointia

  Lainaus
  Yhteisöpalvelu Facebook on haastettu oikeuteen Yhdysvalloissa epäiltynä käyttäjien yksityisviestien tarkkailusta, kertovat muun muassa BBC ja Financial Times.

  Kanteen mukaan Facebook tallentaa käyttäjän tietoja ja verkkokäytöstä esimerkiksi silloin, jos tämä jakaa yksityisviestillä linkin toiselle nettisivustolle. Kanteen mukaan yksityisviestien tarkkailu on systemaattista ja sen tarkoituksena on mainostajien palveleminen. Kantelijoiden mukaan käytäntö on erityisen hyödyllinen Facebookille siksi, että ”yksityisviesteissä” käyttäjät jakavat tietoja, joita eivät jakaisi julkisessa viestissä.
  (linkki)  Blogikommentti

  Lainaus
  GCHQ on puolestaan kehitellyt tapoja päästä lukemaan neljän suuren palveluntarjoajan eli Hotmailin, Googlen, Yahoon ja Facebookin kautta kulkevaa tietoa.
  (linkki)  Omia kokemuksia

  Kysyin musavideoon kaverilta vihreää meikkiä ja kynsilakkoja - heti seuraavana päivänä sain facebookissa meikki- ja kynsimainoksia..

  Joku sanoi et todnäk oon käyny jollai sivulla mistä oon saanu evästeen jonka takia saisin mainoksia-- mutten käy meikkisivuilla enkä esimerkiksi uutis- tai pelisivuillakaan ole nähnyt meikkimainoksia ennenkuin kysyin kerran yhdeltä kaverilta yksityiskeskustelussa (eli chatissa) mahdollisuutta saada lainaan.

  Yksi kaveri puhui chatissa silmälasien uusimisesta ja sai samana päivänä tarjouksia laserleikkaukseen.

  Minulla on vahva epäilys että automaatti skannaa keskustelut ja nappaa avainsanat joiden kautta saamme täsmämainoksia.. ja koska facebook vaihtaa infoa muidenkin yritysten ja ehkä jopa valtioiden kanssa ni mikään ei takaa etteikö noitakin viestejä tai osia niistä (ne avainsanat) menisi jonnekkin muualle ku mainostajille.

  Poissa VKR

  • Juniorijäsen
  • **
  • Viestejä: 50
  Vs: Sähköpostien ja sos.median seuranta
  « Vastaus #1 : Tammikuu 04, 2014, 09:02:01 ip »
 •   0
 • Taas järkytyksen paikka, joka unohtunee parin päivän sisään. Samaan tapaan ne tilinumerot, sielujen synkät salaisuudet ja salaseurojen päätökset siellä yksityisviesteissä ensiviikolla taas liikkuvat. Ylekin aiheesta uutisoi, ja tällä kertaa ihan oikea asiantuntijakin on mukana http://yle.fi/uutiset/facebookia_syytetaan_yksityisviestien_tonkimisesta_-_asiantuntija_kommentoi_-_video/7012065

  Itsehän en koske F-kirjaan pitkällä tikullakaan (kamala paikka näin sivustakatsojallekin), joten omia kokemuksia en pysty jakamaan. Monet muut yhteisöpalvelut olleet kyllä testissä, enkä vielä noin rajuihin yksityisyysrikkomuksiin ole niissä törmännyt.

  Jokohan alkaa näkymään Facebookin käyttäjämäärissä nämä uutiset? Toivottavasti esim. Diasporan, Twitterin, anonyymien viestimien yms. yms. käyttö tulisi lisääntymään. Hetki sitten ainakin uutisoitiin, että nuoriso on alkunut valumaan Facebookista pois vanhempien takia (ne on noloja ja stalkkaa), joten kai yksityisyyskin voisi olla pätevä syy boikottiin.

  Poissa kummo

  • Foorumimoderaattori
  • ***
  • Viestejä: 327
  Vs: Sähköpostien ja sos.median seuranta
  « Vastaus #2 : Tammikuu 04, 2014, 09:38:07 ip »
 •   0
 • Itse käytän palveluja tietoisena mahdollisesta vakoilusta

  Esimerkiksi gmail-tilin loin youtubetilin takia ja hotmail (eli outlook) on kuitenkin senverran pitkään ollut käytössäni ja senverran monelle juuri tuon osoitteen antanut ettei ilman siirtymäkautta siitä kannata lähteä pois.

  Facebook toimii minulla tapahtumakutsupaikkana, yhteydenpitovälineenä ja uutisvirtana (kätevää kun kaverit valkkaa parhaat uutiset miu puolesta, ei tarvi itse selata monelta sivulta paljon paskaa vaan pelkästään helmet)

  Suosittelisin itsekkin anonyymejä palveluita sekä yksityisyydensuojiin keskittyviä palveluita (esimerkiksi Mega niminen pilvipalvelu antaa 50 gigaa ilmaista virtuaalimuistia joka on niin hyvin suojattu ettei edes sivun tai palvelimen omistaja pääse tallentamiisi tiedostoihin käsiksi)

  Kotimaiset palvelut kuten Suomi24 ja Luukku.com taitavat olla vielä yksityisiä.. mutta NSA kuulemma valmistelee jotain superkonetta joka kräkkää privaatit cryptit jotta pääsevät seuraamaan kaikkea nettiliikennettä (linkki).. saas nähä miten onnistuu ja vastaako kukaan/joku haasteeseen (esimerkiksi Mega-yhtiö ja Kim Dotcom voisivat hyvinkin keksiä jotain.. myös PirateBay yhdessä Piraattipuolueen kanssa voisi kikkailla vastakeinoja)

  Poissa VKR

  • Juniorijäsen
  • **
  • Viestejä: 50
  Vs: Sähköpostien ja sos.median seuranta
  « Vastaus #3 : Tammikuu 05, 2014, 09:14:54 ap »
 •   0
 • Suosittelisin itsekkin anonyymejä palveluita sekä yksityisyydensuojiin keskittyviä palveluita (esimerkiksi Mega niminen pilvipalvelu antaa 50 gigaa ilmaista virtuaalimuistia joka on niin hyvin suojattu ettei edes sivun tai palvelimen omistaja pääse tallentamiisi tiedostoihin käsiksi)
  Megan pilvi on kyllä loistava, käytössä täälläkin. Vielä kun työpöytäpalikka saadaan ainakin linuxiin ja mobiilisofta windows phoneen, niin olen enemmän kuin tyytyväinen. Tämän vuoden alussa Megalta pitäisi tulla myös anonyymi ja kryptattu sähköpostipalvelu ilmaiseksi, paikkaamaan aukkoa jonka Lavabitin kaatuminen jätti. Hieno mies tuo Kim Dotcom.

  Mutta kyllä minullakin gmail ja hotmail on olemassa, niitä käytetään vain hyvin arkisiin asioihin, kaikki vähänkin yksityisempi tai arkaluontoisempi tieto liikkuu sitten muita reittejä. Ja voihan noita NSA:n palveluita käyttää arkaluontoisemmissakin asioissa, kunhan vaan käsin kryptaa asiansa.

   

  Tippaajia: ####

  Sinun antamiasi: #### Umk

  Muiden tipit: #### Umk

  Tipit yhteensä: #### Umk

  Send bitcoins to
  Summa:
  Umk (minimi 0.2, maksimi 2, käytettävissä 0 Umk)
  Kommentti: