Kirjoittaja Aihe: Uhkaako venäläisten Iskander Suomea?!  (Luettu 1332 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Ilkka Luoma

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 177
 • Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~
  • Kansalaispöhinää!
Uhkaako venäläisten Iskander Suomea?!
« : Joulukuu 18, 2013, 10:39:55 ap »
 •   +1
 • Venäjä on puujaloiltaan nouseva materiaalinen suur- ja maailmanvalta, jolla on ydinase, ja niitä niin paljon, että toimiessaan ne tuhoavat ”puoli maailmaa”. II Maailmansodan perintönä saimme vastakkainasettelun Eurooppaan – USA -johteisen Naton ja aiemmin jo romahtaneen Neuvostoliiton Varsovan liiton. Varsovan liitto sammui jo kauan sitten, ja Nato työntyy nyt idemmäksi kuin koskaan.

  Venäjä sijoittaa vakoilutietojen mukaan erinomaisen tehokkaita ja tarkkoja Iskander 1] keskimatkanohjuksia Kaliningradiin, tai oikeastaan Saksalle kuuluvaan Köningsbergiin. Kaliningrad on EU-Euroopan ”sisällä”. Venäjällä on yhtäläinen oikeus vastata asetettuihin uhkakuviin, kuin millä tahansa muullakin valtiolla – muistamme Kuuban ohjuskriisin, jossa 1960 – alkupuolella  ”maailma käväisi ydinsodan partaalla”.

  1] Iskander ~ http://en.wikipedia.org/wiki/9K720_Iskander  - [wiki]


  YLE TV1:n pääuutiset puoliyhdeksältä kysyi hämmästyttävän kysymyksen (kuin aliarvioidakseen kansalaisiamme) - ”Onko Kaliningradiin sijoitettavilla Iskandereillä luotavissa uhkaa meille suomalaisille?”.

  Suomen kansa tietää hyvin, että Pietari, Venäjän toiseksi tärkein kaupunki, on vain 300 kilometrin päässä Helsingistä ja näin on varmaa, että Venäjän ohjusjoukot ovat sijoittaneet riittävän torjuntavalmiuden kaupunkinsa puolustukseksi.  Iskanderit Kaliningradiin ovat vain vastaus Naton ohjuskaluston laajentumiselle, esimerkiksi Puolaan – Venäjän presidentti Vladimir Putin varoitteli jo useita vuosia sitten, että he vastaavat kaikkiin Naton tekemiin Venäjää koskeviin uhkakuvasiirtoihin – ja tämä viimeinen on nyt sitten se vastaus.

  Emme tarkoin tiedä mitä meneillään olevassa Ukraina tapauksessa 2] vielä tapahtuukaan – on kuitenkin muistettava, että 60 miljoonan Ukraina puhuu venäjää ja on kansaltaan jakaantunut niin itäiseen kuin läntiseen mieltymiseen. EU ja sen kautta Nato koettavat omalla ”vapauden sanomallaan” soluttautua Venäjän naapuriin 3].


  Suomelle siis Kaliningradin Iskandereistä ei ole uhkaa

  Meillä ei ole muutenkaan uhkakuvia Venäjän suunnalta – pikemminkin sapeliaan kalistelevalta USA-ryhmittymästä on uhkakuva olemassa; alkaen aina taloudesta ja päätyen Kaukoidän kuumenevaan tilanteeseen – unohtamatta Syyriaa, Lähi-itää/ Palestiinaa ja Afganistania, joissa kaikissa USA on mukana, jollain tavalla, yleensä asein.


  Iskandereitä ei ole sijoitettu Suomen rajoille

  Kaikkiaan Suomen ja Venäjän raja-alue Venäjän osalta on vähiten miehitetty ja aseistettu rajapätkä Venäjän todella pitkällä maarajalla. Suomi ei ole minkäänlainen uhkakuva Venäjälle, emme ole Natossa ja Putin tietää, että kansamme suuri enemmistö ei Natoa halua 4], ei ole koskaan sitä edes halunnut – aina olemme olleet Natoa vastaan.

  Meillä media ja tietyt kokoomuspiirit lietsovat tunteikkaasti vailla asiakohtia niin kutsuttua Venäjä-3 x haastetta … tässä on totta sen verran, että meidän kannattaa ottaa lisääntyvä venäläisen rahan maahantulo todellisena haasteena – emmehän halua olla ajattelemattomia ja kieltäytyisimme miltei koko Itä-Suomea paljolti elättävältä venäläisrahavirralta. Halunnemme sitä päinvastoin lisää – ja tässä on se meidän suuri haaste.


  Me olemme osanneet elään pitkin historiaa venäläisten kanssa

  niin hyvässä kuin pahassa, emme pelkää Venäjää 5], joskus saatamme olla vain sinisilmäisiä heidän liikemiestensä lupauksille. Käyttäkäämme samoja talouden aseita kuin hekin – ollaan tasavertaiset kumppanit ja hyödyntäkäämme Suomi-Kiina-Venäjä akseli tehokkaasti.

  Kiina-Venäjä asiantuntijoina meillä on pohdittavaa ja sen paremmin se meidän eduksi menee, mitä kauempana pysymme Natosta, vaikka Kokoomus, pikku pätkä mediaa ja muutama harva demari sitä salaväkisin koettaa kansallemme tyrkyttää 6] – lietsomalla osin vainoharhaiseen kansanosaan aiheettomia uhkia 7] ja pelkoja.


  VIITTEET

  2] ”Oranssia pukkaa”, mutta pukkaako se demokraattisesta ukrainalaisvähemmistöstä? ~  http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/155972-vallankumouksen-oikeutus-ent%C3%A4-meill%C3%A4  - [US_P/il]
  3] EU:lla menee nyt talouden osalta huonosti, vaikka onkin maailman varakkaimpia talouskokonaisuuksia. Vanha sääntö, joka otetaan käyttöö ”huonosti mennessä” on käännyttää kansalaisten näkökulma johonkin muuhun – vaikkapa ulkoiseen uhkaan. Samalla tässä Ukraina casessa on EU-byrokraatisaton oiva paikka näyttää vihaisen päättäväistä naamaa, että kyllä meilläkin. USA käyttää näitä ulkoisia sotia tehokkaasti hyväkseen, kun kansaa pitää hämätä katselemaan muualle kuin kotipesään.
  4] Suomalaiset eivät halua Natoon! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/139780-kansakunta-ei-halua-natoon  - [US_P/il]
  5] Suomalainen ei pelkää Venäjää ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/suomalainen-ei-pelk-venj-jnteen-voi.html  - [BLOG/il]
  6] Kokoomus jenkaa natokypärää päähämme ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/68375-sotaisat-kokoomuslaiset-sovittavat-rautakyparaa-paahamme  - [US_P/il]
  7] Natouskovaiset loisivat melkoisia uhkakuvia lapsillemme ujutusliittymisellään Natoon! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2008/01/nato-uskovaiset-lataisivat-suuren.html  - [BLOG/il]

  ...
  Natoextra

  Alexander Stubb jenkaa Suokea Natoon ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/63526-suomea-natoon-jenkaava-vahemmisto  - [US_P/il]  Ilkka Luoma
  http://ilkkaluoma.blogspot.fi
  https://www.facebook.com/first.ilkka


  doc.: kaliningradin_ohjukset_18122013.doc – OpenOffice Writer

  AL – US – Vf – IL

  BLOG 28075
  ---18122013---

  599 | 5362
  Ilkka Luoma
  http://www.facebook.com/first.ilkka

  "Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta?"

   

  Tippaajia: ####

  Sinun antamiasi: #### Umk

  Muiden tipit: #### Umk

  Tipit yhteensä: #### Umk

  Send bitcoins to
  Summa:
  Umk (minimi 0.2, maksimi 2, käytettävissä 0 Umk)
  Kommentti: