Kirjoittaja Aihe: Digitaalisen yhteiskunnan eteneminen  (Luettu 3301 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa kummo

 • Foorumimoderaattori
 • ***
 • Viestejä: 327
Digitaalisen yhteiskunnan eteneminen
« : Joulukuu 12, 2013, 06:25:14 ap »
 •   0
 • Ottamatta kantaa siihen että onko automatisointi hyvä vai huono asia, niin mielestäni on mielekästä jakaa tietoa tämänkaltaisen yhteiskunnan etenemisestä. Tälläisestä tiedonjaosta on hyötyä sekä automaation vastustajille (jolloin tietää mitä kritisoida) kuin sen puolustajillekkin (pystyy elämään ajassa mukana).


  Lähihoitajia korvataan roboteilla
  Lainaus
  Sastamalassa erilaiset tietotekniikalla ohjattavat laitteet ovat jo osa lähihoitajien koulutusta.

  "Meillä on ajatuksena, että me kokeilemme nuorten kanssa työssäoppimisjaksolla näitä robotteja."

  lähihoitajaopiskelijat ovat jo totutelleet ajatukseen roboteista osana omaa hoivaansa vuosikymmenien kuluttua.
  (linkki)

  Kirjastokirjoja digitalisoidaan
  Lainaus
  Kirjastoilla on tähän asti ollut ongelmia muuttaa kirjojaan digitaalisiksi tekijänoikeuslainsäädännön takia. Vuoteen 2025 mennessä Norjan kansalliskirjasto uskoo kuitenkin pystyvänsä tarjoamaan asiakkailleen lähes kaikki omistamansa kirjat digitaalisessa muodossa.
  (linkki)

  Poissa kummo

  • Foorumimoderaattori
  • ***
  • Viestejä: 327
  Vs: Digitaalisen yhteiskunnan eteneminen
  « Vastaus #1 : Joulukuu 14, 2013, 06:56:01 ip »
 •   0
 • Amazon (ja UPS) pyrkivät saamaan robottidroneja pakettilähetyksiin
  Lainaus
  Maailman suurin verkkokauppa Amazon suunnittelee robottikoptereiden käyttöä tavaroiden toimituksessa.

  Robottikoptereiden toimintasäde voisi olla noin kymmenen mailia, runsaat 15 kilometriä.
  (linkki)

  Puhelinasiakaspalveliat automatisoidaan, Soneralla jo käytössä
  Lainaus
  Iltalehti kertoi eilen maanantaina puheentunnistusrobotista, joka vastaa puhelimeen Soneran asiakaspalvelussa.
  (linkki)

  Jenkeissä on myös puhelinmyyjiä: (linkki alkuperäinen englanniksi) (linkki käännetty suomeksi)

  Poissa kummo

  • Foorumimoderaattori
  • ***
  • Viestejä: 327
  Vs: Digitaalisen yhteiskunnan eteneminen
  « Vastaus #2 : Joulukuu 20, 2013, 02:16:48 ip »
 •   0
 • Peliohjaimella ohjattava käsi voi auttaa vammaisia: (videolinkki)

  Tällä robottikädellä yksilö voi nostaa 18 kiloa painavampia esineitä kuin normaalisti: (linkki englanninkieliseen uutiseen)

  Poissa kummo

  • Foorumimoderaattori
  • ***
  • Viestejä: 327
  Vs: Digitaalisen yhteiskunnan eteneminen
  « Vastaus #3 : Tammikuu 09, 2014, 10:49:37 ip »
 •   0
 • Robotit muistuttaa jälleen enempi ihmisiä (ulkonäkö ja käytös): (linkki englanninkieliseen artikkeliin)

  Aivoista löydetty muistiin liittyvät osat ja nyt pitkäaikaisen muistin lisäkkeitä voidaan alkaa mahdollisesti tekemään.. eläinkokeit jo tehty muistiin liittyen: (linkki englanninkieliseen artikkeliin)

  Poissa kummo

  • Foorumimoderaattori
  • ***
  • Viestejä: 327
  Vs: Digitaalisen yhteiskunnan eteneminen
  « Vastaus #4 : Helmikuu 27, 2014, 03:20:10 ip »
 •   0
 • Robotit toimivat yhteisönä

  Robotit ovat itsenäisesti ajattelevia mutta välittävät tietoa keskenään. Normaalisti tälläinen on mahdollista jonkinlaisen keskustietokoneen kautta jossa pääohjelma pyörii joka ohjaa robotteja kuin ne olisivat yhtä.

  Uudistus kuitenkin on se että keskustietokonetta ei tarvita. Robotit toimivat yhdessä ja mukautuvat tilanteen vaatimalla tavalla. Aivan kuin termiitit tai muurahaiset.

  Lainaus
  "In insect colonies, it’s not as if the queen is giving them all individual instructions. Each termite doesn’t know what the others are doing or what the current overall state of the mound is."

  "They observe each others’ changes to the environment and act accordingly."

  (linkki englanninkieliseen artikkeliin)

  Poissa kummo

  • Foorumimoderaattori
  • ***
  • Viestejä: 327
  Vs: Digitaalisen yhteiskunnan eteneminen
  « Vastaus #5 : Maaliskuu 26, 2014, 07:18:32 ip »
 •   0
 • Mehiläisen aivot aiotaan siirtää robottiin

  Ilmeisesti tarkoitus ei ole luoda mehiläisten korvikkeita. Nyt kun laajoista mehiläisten kuolemista on ollut huolta niin itseasiassa mekaaninen apu ois ehkä tarpeen - mutta ajaisiko kilpailu elävät mehiläiset sukupuuttoon ja mitäpä jos mekaanisilta puuttuukin jotain mitä luontaisilla on - tarkoittaisiko että ihmiset ja suurinosa muusta elämäst kuolisi myös?

  No mutta kyse ei onneksi ole edellämainitusta vaan tätä tutkitaan siksi että pyritään edistämään ihmisaivojen siirtämistä koneeseen. Helpointa on aloittaa yksinkertaisemmista aivoista ja tutkia tuloksia.

  Lainaus
  Engineers are planning on scanning the brains of bees and uploading them into flying robots, with the hope that the machines will fly and act like the real thing.

  (linkki englanninkieliseen uutiseen)

  Toisen sivuston mukaan tavoitteena olisi suorittaa itse aivojen siirto vuoteen 2015 mennessä ja sen mukaan projektin yksi tavoitteista olisikin robottien vieminen luonton. (linkki englanninkieliseen artikkeliin)

  Poissa sylettää !!!

  • Kunniajäsen
  • *****
  • Viestejä: 3183
  Vs: Digitaalisen yhteiskunnan eteneminen
  « Vastaus #6 : Maaliskuu 26, 2014, 08:46:42 ip »
 •   0
 • Kautta historian joka ikinen teknologinen ns. kehitys-askel on aina poikkeuksetta käytetty ihmistä vastaan.
  Valtio vastaan kansalainen - kansalaisten vakoilu ja valvominen, eli vallassa olevien tahojen, rahan, vallan ja etuoikeuksien suojeleminen. Valtio vastaan valtio - sodat, eli valta politiikka, joka palvelee sairaitten ihmisten ja tahojen loputonta maailman hallinta fantasiaa.

  Tottakai kaikki tekno kehitys myydään meille meidän elämänlaatua parantavana asiana, kuten sairaitten ja vanhusten elämää helpottavana asiana. Oikein käytettynä varmasti niinkin. Sama teknologinen kehitys myös tuhoaa ja muuttaa yhteiskuntaa monin eri tavoin, mm. kansalaisten vakoilu, valvonta, työttömyys(robotit korvaa työntekijän) ja ties mitä hittoa on kehitteillä sotateollisuudessa, uusien ja entistä tehokkaampien aseiden ja robottien kehittämiseksi, joiden käyttö tarkoitus tuskin jää kenellekään epäselväksi.

  Mitä taas tulee esim. ihmisaivojen siirtämisestä vaikkapa tietokoneelle tai robottiin, en oikein ole ikinä ymmärtänyt tai törmännyt ensimmäiseenkään järkevään(edes sinnepäin) osoittavaan selitykseen minkä takia se pitäisi tehdä. Kyseessä taitaa olla kuitenkin loppujen lopuksi vain siitä, että se on mahdollista jossain vaiheessa ?? ja joku nörttimys maksimus haluaa sen tehdä. Yksi noista selityksistä on ollut utopia iänkaikkisesta elämästä, joka jatkuisi loputtomiin esim. tietokoneessa ja tietoverkossa. Miten helvetin paljon ihminen voi pelätä elämistä ja kuolemaa ryhtyäkseen projektiin, jossa hän päättää siirtää tietoisuutensa tietokoneeseen/robottiin tai lopulta globaaliin tietoverkkoon elääkseen ikuisesti siellä. Tähän liittyy myös yhteiskunta laajemminkin, kuin yksilön kautta. Jokin aika taakse päin näin dokun, jossa tiedemies visio, että esim. tulevaisuudessa parin sadan vuoden päästä ihmisen seksuaalisuus olisi tukahdutettu ja sikiäminen olisi sallittu vain geneettisen manipulaation kautta. Nörtit huttaa jee, kriitikot kysyy ja ovat kysyneet jo, eikö nyky ihminen lakkaa olemasta, kun  viimeinen luonnollisesti siitetty ihminen kuolee ja ovat vaatineet ihmisen manipuloimattoman geenistön varastoimista, samaan tapaan kuin on varastoitu viljakasveja, olikohan varasto sijoitettu muistaakseni norjaan ?

  Tiede maailma yrittää selvästi muokata ajatuksiamme suuntaan jossa kyseinen kehitys on osa evoluutiota (loputon määrä tehty dokumentteja, joissa samaa virttä evoluution seuraavasta askeleesta teknologisena asiana tolkutetaan, kuin toista tulemista), eli seuraava evoluution askel olisikin ihmisen tekemä tieteellinen manipulaatio esim. geeniemme suhteen, sen sijaan evoluutio olisi ilmiö miksi sitä nykyhetkellä määritellään evoluutio teoriassa. Elikkä evoluution seuraava askel olisi teknoluutio, ihmisen harjoittama syntyperän manipulointi ja ties sun minkä lainen borg yhdistelmä ?

  Niin kauan, kun ihmisen olemus on ja tulee olemaan se mitä se on aina ollut ja tulee olemaan, näiden asioiden lopputuloksena ei tule olemaan mitään muuta kuin loputon määrä tuotettua tuskaa ja kurjuutta, kun päästään vialliset tohtori mengeleet ja muut ylimieliset kusipäät käyttävät tiedettä ohjatakseen maailmaa
  oman perverisoituneen ja korruptioituneen mielensä mukaiseksi saavuttaakseen itselleen maailman vallan tai toteuttaakseen omaa käsitystään ihmisen olemuksesta, paskat välittäen mitä tuhoa aiheuttaa kenellekkin. Ydinpommikin on tiedemiesten kehittelyn tulos ja sen tuhovoiman seuraukset ovat varmaan kaikkien tiedossa.
  Tässäkin tapauksessa ihmisen luonne näyttää paskaisimman puolensa. Ainut henkilö, jolla oli ymmärrys tekemisiensä seurauksista ja erehtyi tuomaan ne julki leimattiin kommariksi ja piestiin maan rakoon kaikin mahdollisin tavoin. Kuulostaako tutulta käyttäytymiseltä ?

  Tosiasiallinen tilanne on, että ihminen ei yksinkertaisesti ole henkisesti, sen enempää kuin eettisesti käsittelemään nyky teknologian tuomia vaaroja, vaan toteuttaa kaikki mielioikkunsa ja maksattaa seuraukset tekojensa kohteilla ja kun vahinko on tehty jatketaan siitä mihin jäätiin edellisen katastrofin jäljiltä, tällä kertaa tosin vielä pitemälle menevien keinojen kanssa.
  Meidän tuskin tarvitsee pelätä ydinsotaa, joka tekee lopun ihmisrodusta. Mitä taas tulee geeni ja muuhun manipulaation, jota kohdistetaan jo nyt ihmisiin saattaa osoittautuakkin viimeiseksi naulaksi arkkuun !!

  Tie helvettin on päällystetty hyvillä aikomuksilla.Ikävä kyllä ihmiseltä puuttuu ne hyvät aikomukset. Ei ole olemassa muuta kuin vallan himo ja oman hyödyn tavoittelu, olipa sen seuraukset muille mitkä tahansa.

   

  Tippaajia: ####

  Sinun antamiasi: #### Umk

  Muiden tipit: #### Umk

  Tipit yhteensä: #### Umk

  Send bitcoins to
  Summa:
  Umk (minimi 0.2, maksimi 2, käytettävissä 0 Umk)
  Kommentti: