Kirjoittaja Aihe: Yksityisautoilu ja luonto  (Luettu 3003 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa kummo

 • Foorumimoderaattori
 • ***
 • Viestejä: 327
Yksityisautoilu ja luonto
« : Joulukuu 09, 2013, 03:04:18 ap »
 •   0
 • Yksityisautoilun väitetään olevan suuri ympäristöongelma. Vihreä liitto on pureutunut juuri tähän "ongelmaan" hyvin perusteellisella tavalla läpi ohjelman ja usean vuoden ajan.

  Päästöt

  Hehtaari metsää sitoo 4 000 kiloa vuodessa.

  Väittäisin että maaseudulla valtatiet eivät ole ongelma. Metsää on useampia hehtaareja jotka varmasti sitovat kaiken hiilidioksidin joka päästetään.

  Ongelmia ovat pikemmin keskustat ja suuret metsättömät kaupungit joissa liikennettä voi olla ruuhkaksi asti jopa päivittäin pienten (riittämättömien) puistojen vieressä.

  Lisäksi henkilöautot eivät ole niin kovapäästöisiä kuin esimerkiksi rekka- ja kuorma-autot.. jotka kulkevat nekin yötäpäivää ympäri maata.


  Todellinen ongelma yksityisautoilusta

  Ongelma ei niinkään ole päästösaasteet. Pari vuotta sitten maailman "ekologisin auto" kasattiin osista jotka lensivät ympäri maailman. Vaikka auto ei saastuta, sen valmistus voi saastuttaa. Ja tähän ei mikään vihreä puolue ole puuttunut (koska kannattavat kestävää kehitystä joka käsittää myös kestävän talouden).

  Ensiksi raaka-aineet ovat todennäköisesti louhittu kaivoksesta joka usein tuottaa pohjavesien katoamista ja soran mukana voi nousta muita epämukavia aineita.

  Toinen on juuri tämä aineiden ja osien kuljetukseen käytetty energia.

  Kolmas paha saastuttava tekiä on sen energian määrä millä niitä autoja tehdään. Vaikka auto tehtäisiin miten ympäristöystävällisistä osista niin jostain se sähkö työhön on saatava - ja usein sen on tuottanut pato tai ydin- tai hiilivoimala.

  Neljäs suuri paha on se että autot tehdään mitä todennäköisimmin tahallaan hajoaviksi. On se jotenkin hassua että takuut ovat kaikilla autoliikkeillä sen n. 7 vuotta. On se jännä miten jokaisessa autossa on jokin "tyyppivika".. jos kehitys kerran rullaa niin eikö edes auton perusasioiden pitäisi olla toimivia ja kunnossa?

  Mutta jos autot kestäisivät niin niitä ei tarvitsisi joko korjata tai vaihtaa uusiin - jolloin myöskään raha ei liiku - joten autoista tehdään tahallaan hajoavia koska se on hyvää bisnestä.

   

  Tippaajia: ####

  Sinun antamiasi: #### Umk

  Muiden tipit: #### Umk

  Tipit yhteensä: #### Umk

  Send bitcoins to
  Summa:
  Umk (minimi 0.2, maksimi 2, käytettävissä 0 Umk)
  Kommentti: