Kirjoittaja Aihe: Länsi käy informaatiosotaa Venäjää vastaan  (Luettu 2345 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Toimitus

 • Toimitussihteeri
 • Yleismoderaattori
 • *****
 • Viestejä: 70
 • Verkkomedia - Toimitus
  • Verkkomedia.org
Länsi käy informaatiosotaa Venäjää vastaan
« : Lokakuu 25, 2013, 07:42:36 ip »
 •   0
 • Venäjää on viime viikkona arvosteltu länsimaisten lehtien otsikoissa. Euroopan maat tukevat USA:n strategiaa. Informaatiosota Venäjää vastaan on saanut uuden käänteen Syyrian tilanteen johdosta. Asiantuntijoiden mukaan kylmä sota mediassa ei ole koskaan loppunutkaan.

  Lähde: Rysslands Röst
  Toimittaja: Heikki Sipilä
  25.10.2013, Verkkomedia.org

   

  Länsi käy informaatiosotaa Venäjää vastaan

  Informaatiosotaa käydään useammalla eri rintamalla. Otsikkojen aiheita ovat muun muassa Syyria, EU:n ja itäisen tulliliiton välillä valitsevat valtiot ja demokraattisiin vapauksiin liittyvät erimielisyydet, totesi politologi Aleksei Kuzmin.

  "Media on avoimesti vihamielinen, länsimaiden johtajat ovat pidättyväisempiä. Mutta kaikki viimeisimmät tapahtumat ovat saman ketjun lenkkejä. Euroopan maat tukevat USA:n strategista suunnitelmaa."

  Länsimainen media teki massiivisen hyökkäyksen Venäjää vastaan sen jälkeen, kun Venäjän oli estänyt sotilaallisen hyökkäyksen Syyriaan. Media käyttää ikivanhoja painostuskeinoja, sanoo politologi Vladislav Tkatshev.

  "Venäläisiä poliitikkoja yritetään taivuttaa luopumaan maansa intresseistä. Länsimainen media arvostelee itäisen tulliliiton perustamista. Median mukaan diplomaattinen skandaali Venäjän ja Hollannin välillä on pelkkää pelottelutaktiikkaa ja erimielisyydet EU:n kanssa ovat pelkkää kiristystä. Bashar al-Assad on kaiken maailman pahuuden ruumiillistuma, mutta USA ja EU ovat pelastavia enkeleitä jne."

  Jotkut lehdet ovat kuitenkin asettuneet tukemaan Venäjää.

  Roberto Toscano arvioi La Stampa -lehden sivuilla, että Venäjän diplomaattinen voitto Syyrian kemiallisten aseiden kysymyksessä on tietoisen poliittisen strategian menestyksellinen saavutus. "Voiko Venäjä saada uutta vaikutusvaltaa ja olisiko se Euroopan etujen mukaista," kyselee Toscano.

  Putin sanoo, että diplomatia on Venäjän kodalla ainoa mahdollisuus puolustaa maan omia intressejä ja parantaa sen julkisuuskuvaa kansainvälisellä areenalla.

  Jokainen päättää itse, uskooko länsimaisia asiaintuntijoita vai ei. Venäläisten asiantuntijoiden mukaan tilanne kehittyy Venäjän kannalta suotuisasti.

  http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=9033

  Rysslands röst / KOMINFORM
  Verkkomedian toimituspäivystys - Verkkofoorumin yleismoderaattori

  Poissa Sledgehammer

  • Uusi jäsen
  • *
  • Viestejä: 1
  Vs: Länsi käy informaatiosotaa Venäjää vastaan
  « Vastaus #1 : Lokakuu 26, 2013, 01:17:29 ip »
 •   0
 • Valtamedian yksipuolisuus ja tarkoituksenmukaisuus tulee ajan kuluessa paljastumaan lukijakunnalle...ihmiset eivät kuitenkaan vielä pääosin ole menettäneet ajattelu- ja päättelykykyään. Mitä mustavalkoisempaa tekstiä valtamedia suoltaa niin sitä heikommaksi sen kokonaisuskottavuus ajautuu.

  Jo nyt on nähtävissä pientä rakoilua valtamedian piirissä siitä kuinka esim. Syyrian kriisistä kirjoitetaan. Riski siitä että tilanne todetaan täysin erimuotoiseksi kuin on uutisoitu on kasvamaan päin ja tämä on tuonut tiettyä kompromissisisältöä juttuihin.

  Venäjästä kirjoitettavat jutut ovat oma lukunsa..maa pyritään esittämään 1/2 diktaatuurina ja köyhänä maana jossa valtaapitävät ylläpitävät omaa valtaansa kovin ja epädemokraattisin ottein. Kansainvälisessä politiikassa Venäjä kuvataan poikkeuksetta aina epäilyttävänä / uhkaavana tahona jonka esitykset tulee kyseenalaistaa.

  Valtapressin toimittajan ei todellakaan kannata kirjoittaa mitään mukavaa venäjästä...porukan itsesujeluvaisto ja isot asuntolainat takaavat sen että jutut ovat päätoimittajan linjan mukaisia.

  Mitä kärjistetympää tuubaa valtamedia suoltaa massoille sitä varmemmin ihmiset havahtuvat kyseenalaistamaan valtamedian ja heidän takapirujensa agedat...hitaasti mutta varmasti.

   

  Tippaajia: ####

  Sinun antamiasi: #### Umk

  Muiden tipit: #### Umk

  Tipit yhteensä: #### Umk

  Send bitcoins to
  Summa:
  Umk (minimi 0.2, maksimi 2, käytettävissä 0 Umk)
  Kommentti: