Kirjoittaja Aihe: Vähennetään kulutusta - Degrowth  (Luettu 4546 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa kummo

 • Foorumimoderaattori
 • ***
 • Viestejä: 327
Vähennetään kulutusta - Degrowth
« : Lokakuu 17, 2013, 09:10:09 ip »
 •   0
 • Elikkäs tämmöinen idea että jotta ihmiset voivat jatkaa oloaan, olisi talouskasvukäsitteestä luovuttava ja laskettava luonnonvarat.. sekä luonnonvarojen uusiutumisajat. Sitten olisi jaettava (esimerkiksi) demokraattisesti luonnonvarat tasan eri maihin/kuntiin/yhteisöihin/ihmisille siten, että luonnonvarat ehtisivät uusiutua.

  Kritiikkiä tämä idea ja Degrowth niminen liike ovat saaneet siitä, että jo talouskasvun hidastutuessa tulee paljon sosiaalisia, taloudellisia ja ympäristöllisiä ongelmia.. ja vielä pahempia katastrofeja jos talouskasvu lähtee liikkeen nimenomaisesti talouslaskuun.

  Mitä olet mieltä: Onko talouskasvu ainoa oikea tapa hoitaa taloutta ja ylläpitää kulttuuriamme?

  Entäpä: Voisiko talouslasku tuottaa toisenlaista kulttuuria, joka aivan yhtä hyvää, ellei parempaa, kuin talouskasvun väitetään tuottavan? (Ovatko kulttuuri ja talous toisistaan riippumattomia asioita ja tekiöitä?)

  Poissa KemikaaliAli

  • Uusi jäsen
  • *
  • Viestejä: 30
  • Vanhojen koneiden entisöintiä sekä metallien valut
   • Kemikalialin biodieselsivusto
  Vs: Vähennetään kulutusta - Degrowth
  « Vastaus #1 : Marraskuu 01, 2013, 01:39:31 ap »
 •   0
 • Mitenhän tähän järjettömyyteen saadaan stoppi. Nyt ei hetkeen ole kukaan  puhunut mediassa kvartaaleista. Laskusuhdanne painaa päälle ja kulutustavaroiden hinnat nousevat, samoin energian hinta. Pääministerimme lupailee Kreikan konkurssipesään lisää rahaa. Hänen mandaattinsa asialle ei ole selvillä., ts. sitä ei ole. Himasen tulevaisuusselvitys perustuu
  osittain vikipediaan. Kuka tätä maata johtaa. Tavallisen tallaajan on vaikeaa ja merkityksetöntä vähentää kulutustaan. Polttoaineita on täällä periferiassa pakko ostaa. Julkista liikennettä on nimeksi, mutta jos esim työssäkulku on sen varassa, niin tulee päivälle pituutta. Meillä on kolme työssäkäyvää, joidenka työaikoihin eikä työpaikkoihin kulje julkista liikennettä. Piha on autoja täynnä. Lämmityksessä ei voi enempää säästää. Täällä on pitkä talvi. Onneksi on läntti metsää, josta saa polttopuut kohtuullisella vaivalla. Omatekoinen rypsiöljypoltin on varalla jos polttopuut loppuu. Öljy tulee paikalliselta grilliltä, jossa se on ongelmajätettä. Elintarvikkeet pitää vielä kantaa kaupasta. Voita ,kahvia, sokeria, maitoa, rapakaljaa, leipäjauhoja ja harvakseen jotakin lihaa. Kalaa on syöty nyt harvemmin kun kalastajatuttu (helluntailainen) totesi minun käännýttämiseni toivottomaksi. Hänestä ei ole kuulunut juuri mitään kuukausiin. Pitää katsoa uusi kalastaja sopimuspuoleksi, niin se puolikin on turvattu. Paljon ei kuitenkaan rahaa jää ylimääräistä ja jotakin pitäisi vielä pystyä harrastamaankin. Pitää vielä kuitenkin vähentää kulutusta, niin maailma pelastuu :(
  KemikaaliAli

   

  Tippaajia: ####

  Sinun antamiasi: #### Umk

  Muiden tipit: #### Umk

  Tipit yhteensä: #### Umk

  Send bitcoins to
  Summa:
  Umk (minimi 0.2, maksimi 2, käytettävissä 0 Umk)
  Kommentti: