Kirjoittaja Aihe: Naton harjoituksen skenaariossa hyökätään tai puolustaudutaan kohti Venäjää  (Luettu 4687 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Toimitus

  • Toimitussihteeri
  • Yleismoderaattori
  • *****
  • Viestejä: 70
  • Verkkomedia - Toimitus
    • Verkkomedia.org
On selvästi nähtävissä, että Naton käynnistämän Steadfast Jazz 2013 -harjoituksen skenaario on luotu nykyisestä Pohjoismaiden turvallisuuspoliittisesta tilanteesta ja on käsittämätöntä, että länsihallitukset kiistävät 'kuvitteellisuudella' skenaarion Venäjä-vastaisuuden.

Uutisblogi: Janus Putkonen
30.10.103, Verkkomedia.org

 

Naton harjoituksen skenaariossa hyökätään tai puolustaudutaan kohti Venäjää

Pääministeri Kataisen mielestä Nato-harjoituksen asetelmasta ei voi vetää mitään poliittisia johtopäätöksiä (HS 29.10.). Ruotsin median mukaan skenaariossa hyökkääjä olisi kuvitteellinen valtio. Pohjoismaiden puolustusministerit kommentoivat kilvan Nato-harjoituksen olevan kuvitteellinen skenaario, mutta sille väitteelle on vaikea löytää harjoitussuunnitelmasta perusteita.

Asetelmasta näkee, että Nato harjoittelee suurharjoituksessaan pohjoismaista turvallisuuspoliittista tilannetta, jossa Venäjä on suorittanut tai valmistautumassa sotilaallisen hyökkäykseen kohti kahta Natoon kuulumatonta lännen kumppanimaata, siis Suomea ja Ruotsia kohti. Tämä aiheuttaa harjoitusskenaariossa geopoliittisen turvallisuustilanteen muutoksen koko Pohjoismaiden alueella.

Toinen nähtävissä oleva skenaario on Naton omat sotilaalliset hyökkäysvalmistelut Suomen ja Ruotsin alueilta kohti Venäjää.

Skenaario ei siis ole mikään "satukirja" vaan Naton näkökulmasta katsoen Pohjoismaissa kehittyvän  konfliktin kuvaus, jossa Nato valmistautuu operoimaan sotilaallisesti jälleen kerran jäsenmaidensa ulkopuolella, nyt omalla lähialueellaan.

Lue koko uutisblogi:

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=9062
Verkkomedian toimituspäivystys - Verkkofoorumin yleismoderaattori

 

Tippaajia: ####

Sinun antamiasi: #### Umk

Muiden tipit: #### Umk

Tipit yhteensä: #### Umk

Send bitcoins to
Summa:
Umk (minimi 0.2, maksimi 2, käytettävissä 0 Umk)
Kommentti: