Kirjoittaja Aihe: 1 Snowdens nya avslöjanden // 2 Tyskland övervakade EU-länder  (Luettu 3518 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Chezor

 • Konkarijäsen
 • ****
 • Viestejä: 600
 •   0
 • Edward Snowdens nya avslöjanden
  17.10.2015 12:11
  I en intervju med BBCs "Panorama" som sändes i Storbritannien i natt, talade Edward Snowden utförligt om spionfunktioner i Storbritanniens underrättelsetjänst GCHQ. Han avslöjade att regeringens spioner kan lagligt hacka in sig på alla medborgares telefoner och lyssna till vad som
  händer i rummet. Man kan visa filer, meddelanden och bilder, peka ut exakt var en person befinner sig (till en mycket mer sofistikerad nivå
  än en normal GPS) och övervaka en persons varje steg och varje konversation även när telefonen är avstängd. Dessa tekniker är uppkallade
  efter Smurfarna, de små blå seriefigurerna som hade en senaste Hollywood makeover. Men trots det söta namnet, är denna teknik mycket
  oroande; var och en är buggd för att spionera på dig på ett eller annat sätt:
      "Drömmande Smurf": öppnar och stänger telefonen
      "Nyfiken Smurf": kan spionera och aktivera mikrofonen och lyssna på användare, även om själva telefonen är avstängd
      "Tracker Smurf": avslöjar befintlig geografisk plats. Redskapet tillåter [GCHQ] att följa dig med en större precision än vad du skulle få från den typiska trianguleringen med mobilens sändare.
      "Paranoid Smurf": döljer det faktum att det har tagit kontrollen över telefonen. Verktyget kommer att hindra människor från att erkänna att telefonen har manipulerats och används, till exempel.

  Hans avslöjanden borde oroa alla som bryr sig om sina mänskliga rättigheter, särskilt i en tid där hotet från terrorismen används för att motivera alla typer av statliga brott mot medborgerliga rättigheter. Vi har frivilligt gett upp våra friheter för säkerhetens skull. Vi verkar ha glömt att leva som en fri människa som är en grundläggande mänsklig rättighet: vi är i grunden en fri varelse. Vi föds naken och utan certifierning. Vi hör inte till någon regering eller monarki , vi tillhör inte någon nation eller kultur eller religion. Dessa är alla sociala konstruktioner. Vi tillhör bara universum som har skapat oss, eller vad som motsvarar din tro. Det är därför en naturlig mänsklig rättighet att vi INTE ska vara under hemlig övervakning av din egen regering eller de förgängliga lögnare som förment väljs och därför är ansvariga inför folket.

  Faran för laglydiga medborgare som säger att de inte har någonting att frukta, eftersom de inte är terrorister, se upp! Många fredliga brittiska demonstranter har gripits under förebyggande av Terrorism Act som introducerades år 2005. Edward Snowdens utlämnande bekräftar bara hur långt angreppet på medborgerliga rättigheter har gått sedan 9/11 och bombattentatet i London. Båda händelserna har låtit regeringar med laglig rätt i huvudsak föra krig mot sitt eget folk genom Patriot Act i USA och Terrorism Act i Storbritannien. I både Storbritannien och i USA verkar terrorism och aktivism ha förvandlats till en enhet, även om ingen riktigt vet vem den riktiga terroristen är. Ett solgligt men absolut realistiskt faktum från 2015: Om du deltar i en fredlig protest nu i helgen och blir fängslad, då är du förmodligen hackad just nu.

  Det finns ytterligare ett skäl till att dra slutsatsen att smarphones suger. Hur mycket vi än övertygar oss själva om hur coola de är, är det svårt att förneka att denna uppfinning har resulterat i en tendens för människor att bete sig som zombies, vi uppmuntras till barnarbete, gör oss mer ensamma än någonsin, några av oss blir nacissistiska selfie-missbrukare som hindrar oss från att kommunicera med dem som spelar en roll för oss (de som befinner sig i samma rum samtidigt som du).  Nu har Snowden gett oss ännu en anledning till att tro att smartphones kan vara det dummaste som någonsin har drabbat oss.
  Read More: http://65.55.108.4/proxy.ashx?h=AceNSWNMKpObDa78cHXSmT0EbYG45O1K&a=http%3A%2F%2Fwww.trueactivist.com%2Fbreaking-bbc-news-edward-snowdens-chilling-new-revelations%2F
  ¤
  Uppgifter: Tyskland övervakade EU-länder
  17.10.2015 13:36
  Publicerad 15 okt 2015 07:50
  Den tyska underrättelsetjänsten BND har genomfört omfattande övervakning av andra EU-länders ambassader och myndigheter. Även USA var mål för övervakningen, skriver den tyska tidningen Der Spiegel i sin nätupplaga.
  Enligt rapporten informerades förbundsdagens kontrollorgan av regeringen på onsdagskvällen om den senaste avlyssningsskandalen. Där väcks krav på en utredning för att ta reda på om olagliga metoder använts och vem som tagit initiativ till övervakningen.
  Den upphörde enligt tidningens källor 2013, samma år som Edward Snowden avslöjade att amerikanska underrättelsetjänsten NSA spionerat på sina europeiska allierade och bland annat avlyssnat Tysklands förbundskansler Angela Merkels telefon. Det avslöjandet ledde till skarpa tyska protester mot USA.
  I våras förekom medieuppgifter om att BND hjälpt USA att spionera på höga tjänstemän i EU-kommissionen och flera EU-länder.
           Av TT
      [email protected]
  Läs mer: http://www.bakom-kulisserna.biz/news/uppgifter-tyskland-overvakade-eu-lander/

   

  Tippaajia: ####

  Sinun antamiasi: #### Umk

  Muiden tipit: #### Umk

  Tipit yhteensä: #### Umk

  Send bitcoins to
  Summa:
  Umk (minimi 0.2, maksimi 2, käytettävissä 0 Umk)
  Kommentti: