Kirjoittaja Aihe: Valtakunnan tila  (Luettu 3279 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Chezor

 • Konkarijäsen
 • ****
 • Viestejä: 600
Valtakunnan tila
« : Lokakuu 13, 2015, 08:49:51 ap »
 •   0
 • Raskasta kolmivuorotyötä tekevä pienipalkkainen hoitaja ei kykene enää vähentämään elinkustannuksiaan (ks. HS Mielipide 12.10.2015).

  Suomen jo tammikuussa 1976 voimaan saattamassa YK:n ihmisoikeussopimuksessa (TSS-sopimus) ”sopimusvaltiot tunnustavat jokaiselle oikeuden nauttia oikeudenmukaisista (…) työoloista, joiden (…) tulee taata: ”palkkaus, joka suo kaikille työntekijöille vähintään: i) kohtuullisen palkan” ja ”ii) kohtuullisen toimeentulon heille itselleen ja heidän perheelleen”.

  Miksi tasavaltamme hallitukset eivät ole vieläkään (lokakuuhun 2015 mennessä) saattaneet käytäntöön sanottuja määräyksiä? Outoa on, kun otetaan huomioon yritysjohtajien jättimäiset palkitsemis- ja kannustinjärjestelmät bonuksineen ja optioineen, miljardiluokan yritystuet, harmaa talous ja rahaeliitin veropakolaisuus. Pöyristyttää, että Ruotsiin livahtanutta röyhkeää ja upporikasta veropakolaista (Wahlroos) palvotaan maamme eliitin piirissä ja valtamediassa jonkinlaisena finanssinerona! Muinoin, suurten patruunoiden aikaan moinen isänmaanpetturuus olisi saanut osakseen ikuisen häpeän.

  Summa summarum: Kansalaiset osoittivat muutoksenhalunsa viime eduskuntavaaleissa. Äänestäjät halusivat eroon kokoomuslaisen pääministerin (Stubb) edustamasta kovasydämisestä markkinaliberalismista, joka polarisoi yhteiskuntamme yhtäältä ohutkerroksiseen upporikkaaseen finanssi-, talous- ja poliittiseen eliittiin sekä toisaalta jatkuvasti köyhtyvään, oravanpyörässä polkevaan palkkatyöväestöön. Sosiaaliturvan asiantuntijoiden mukaan stubbilainen talous- ja yhteiskuntapolitiikka siirsi säälittä vaikeavammaiset, köyhät eläkeläiset ja pitkäaikaistyöttömät yhteiskunnan marginaaliin osaksi kokonaan uutta yhteiskuntaluokkaa, Kurjalistoa (vrt. Les Misérables à la Victor Hugo).

  No niin, kansalaiset siis äänestivät toisin ja nostivat pääministerivaltaan Keskustan. Äänestäjien enemmistö huoahti helpottuneena: nyt saisimme kansanrintamahallituksen, joka ei kaveria hylkäisi. Mutta yllätys, yllätys! Aikansa vatuloituaan Keskustan nokkamies noukki hallitukseensa Kokoomuksen, josta äänestäjien enemmistö juuri oli tahtonut päästä eroon. Kaiken kukkuraksi pääministerinä täydellisesti epäonnistunut selfiekeppi-Stubb nostettiin Sipilän hallituksen tärkeään valtiovarainministeriön virkaan (sic!).

  On valtamediallemme häpeäksi, ettei se ole joko havainnut tai tahtonut ymmärtää kuvattua ennen kokematonta TAKINKÄÄNTÖÄ: edellisen hallituksen epäonnistuneelle pääministerille lahjoitettiin uudessa hallituksessa valtiovarainministerin salkku!

  Entä mitä tästä kaikesta seuraa? Seuraa seuraavaa: ”Kansa kärsien maksaa valtanne hinnan.”
  Mitä Suomelle on tapahtunut? Eikö historiasta ole mitään opittu?
  ”Mikäli vapaa yhteiskunta ei kykene auttamaan niitä monia, jotka ovat köyhiä,
  se ei voi pelastaa niitä harvoja, jotka ovat rikkaita”
  (John F. Kennedy).

  Sauve qui peut !

   

  Tippaajia: ####

  Sinun antamiasi: #### Umk

  Muiden tipit: #### Umk

  Tipit yhteensä: #### Umk

  Send bitcoins to
  Summa:
  Umk (minimi 0.2, maksimi 2, käytettävissä 0 Umk)
  Kommentti: