Kirjoittaja Aihe: "Vakavia perusoikeuspulmia tiedustelulain tiellä"  (Luettu 5237 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Chezor

 • Konkarijäsen
 • ****
 • Viestejä: 600
"Vakavia perusoikeuspulmia tiedustelulain tiellä"
« : Lokakuu 01, 2015, 05:05:05 ap »
 •   0
 • Sisä-, puolustus- ja oikeusministeriö kertovat tänään torstaina [1.10.2015] uudesta "urkintalaiksikin" haukutusta lakihankkeesta. Arvostelijat sanovat siviili- ja sotilastiedustelulain kaventavan merkittävästi perusoikeuksia.

  Presidentti Sauli Niinistön ja sisäministeri Petteri Orpon (kok.) murska-arviot Suomen tiedustelun kehnosta tilasta siivittävät uutta tiedustelulakihanketta. Kolmen kärjellä etenevä eli puolustus-, sisä- ja oikeusministeriövetoinen lainsäädäntöhanke alkaa ja aiheuttaa varmuudella perustuslaillisen riidan.

  Lakihanke törmännee yhteen perusoikeuksien pyhimpään eli yksityisen viestin suojaan. Hallitus onkin varautunut siihen, että ratkaisua metsästetään perustuslain muuttamisesta, jos perusoikeuksia joudutaan kaventamaan.


  Apua antaa tiedustelulainsäädäntöön monin paikoin nihkeästi hankkeeseen suhtautunut viestintäministeriö.

  Puolustusministeriö valmistelee sotilastiedustelulakia puolustusministeri Jussi Niinistön (ps.) johdolla. Sisäministeriön ja sisäministeri Petteri Orpon (kok.) tonttia on siviilitiedustelu eli poliisin sekä supon tiedustelun lakivalmistelu.

  Vielä kesällä valtionjohdossa – aivan ylintä valtionjohtoa myöten – eläteltiin ratkaisun hiertävään perustuslakiongelmaan olevan pelkkä ”perustuslain tulkinnan muuttaminen”. Nyt lienee myönnetty, että kosmetiikka ei riittäne ratkaisuksi verkon massavalvonnan uusiin valtuuksiin. 

  Useiden valtiosääntöoikeuden asiantuntijoiden rajun kritiikin jälkeen on herätty siihen, että laajat tiedusteluvaltuudet ja verkkovalvonta vaativat todennäköisesti perustuslain muutosta.

  Juridiikan asiantuntijat ovat sanoneet, että perustuslain kymmenes pykälä ei salli sellaista tiedustelutoimintaa, jota viranomaiset ovat hahmottelemassa.

  Uhkakuvia uudesta laista on viljalti. Poliisin oikeuksien kasvattamista vastustavat muistuttavat, että jo nykylaki antaa telekuunteluun tarpeelliset valtuudet. Kansalaiskeskustelujen pahimmissa uhkakuvissa on taas pelätty, että teleoperaattorit velvoitetaan asentamaan takaportteja tietojärjestelmiin poliisin toiminnan helpottamiseksi. Myös journalistien lähdesuojan vaarantumista on väläytelty.

  Lisäksi elinkeinoelämä on vastustanut verkkovalvontalakia – ainakin aiemmin. Tuolloin perusteluna on ollut mm. se, että verkkovalvonta karkottaa Suomeen tehtäviä investointeja sekä haittaa maan mainetta tietosuojaa kunnioittavana maana.

  Uutta ja kiperää pohdintaa vaatii myös rajat ylittävän verkkovalvonnan sekä tiedustelun ja vakoilun ulottaminen ulkomaille.

  Sisä-, puolustus-, oikeus- sekä liikenne- ja viestintäministerit esittelevät tiedustelulainuudistushankeen käynnistyksen valtioneuvostossa torstaina [1.10.2015].

  (lähde: Yle Uutiset 1.10.2015)

  Poissa sylettää !!!

  • Kunniajäsen
  • *****
  • Viestejä: 4079
  Vs: "Vakavia perusoikeuspulmia tiedustelulain tiellä"
  « Vastaus #1 : Lokakuu 01, 2015, 12:04:00 ip »
 •   0
 • Lakihanke törmännee yhteen perusoikeuksien pyhimpään eli yksityisen viestin suojaan. Hallitus onkin varautunut siihen, että ratkaisua metsästetään perustuslain muuttamisesta, jos perusoikeuksia joudutaan kaventamaan.

  VOI JEESUS !!! Tervetuloa DDR:ÄÄN. Sitähän suomi todellisuudessa on jo nyt, sillä poliisilla on käytänössä täysin vapaa mellastusoikeus, nykyisenkin poliisilain nojalla ja täysin ilman minkäänlaista todellista valvontaa !!

  Mitä taas tulee meidän perustuslaillisiin oikeuksiin. Jokainen joka on vähääkään seurannut ''päättäjien'' toimintaa lainsäädädössä, olipa kyseessä täysin yliammutut poliisivaltuudet tai vaikkapa ''sote uudistus'' on varmaan huomannut, että perustuslaki ja se mitä siinä sanotaan, ei juuri näitä kusiasia kiinnosta.

  Huomasitte varmaan myös miten TYÖVÄEN PRESIDENTTI käänsi näppärästi meneillään olevan pakolaiskriisin yhdeksi lisä perusteluksi tiedustelulain eteenpäin viemiseksi. Kuinka kätevästi taas sattuikaan !!

  On eritääin huolestuttavaa kuinka kepeästi suomessa puhutaan perusoikeuksista. Kun hallitus kusiaiset haluaa lisää viranomaisille valtaa kansalaisten vakoilemiseksi, niin perustuslailliset oikeudet näyttävät olevan vain asia joita voi muuttaa tai hävittää kokonaan ilman, että kukaan kyseenalaistaisi itse tekeillä olevaa lakia ja sen sisältöä. Kyseinen tiedustelulaki taitaa olla ainut laatuaan, jonka sisällöstä on ollut minkäälaista ''keskustelua'' ollenkaan.

  Kun kyseinen laki astuu voimaan, olisi mielenkiintoista saada asiasta Euroopantuomioistuimen näkemys. Kyseinen tahohan linjasi taannoin, että teletunnistetietojen talteenottaminen on pahasti ristiriidassa yksityisyyden suojan kanssa. Kyseinen teletunnistetietojen tallentamisen mahdollistama ''laki'' ajettiin lakikirjoihin ilman, että perustuslakiin kajottiin, kun taas kyseisen tiedustelulain kohdallahan puhutaan juuri perustuslain muuttamisesta.

  Reilu vuosi sitten otin selvää kuinka paljon valituksen tekeminen Euroopantuomioistuimeen tulisi maksamaan asianajajan avustuksella ja hintalapuksi tulisi noin 2,000 eur. Joten ei kai tässä auta kuin ruveta miettimään, millä opilla kyseisen rahan saisi kokoon, sillä voi sanoa sata varmaksi, että olipa eduskunnassa kuka tahansa valmistelemassa ja äänestämässä tämän lain sisällöstä, sekä voimaantulosta, kansalaisoikeutemme tulee samaan kunnolla turpaansa jälleen kerran !!!

  HAIL HAIL DDR. NIMELTÄ SUOMI !!!

  Poissa sylettää !!!

  • Kunniajäsen
  • *****
  • Viestejä: 4079
  Vs: "Vakavia perusoikeuspulmia tiedustelulain tiellä"
  « Vastaus #2 : Lokakuu 01, 2015, 04:03:09 ip »
 •   0
 • Professori: Tiedustelu- ja vakoilulaista pahimmillaan NSA-massaurkintaa

  Professori Martin Scheinin arvostelee verkkotiedustelu- ja vakoilulakihanketta merkittävistä heikennyksistä yksityisyydensuojaan. Vaarana on muun muassa se, että viranomaiset saisivat oikeuden murtaa viestisalaisuutta ennakoivasti. Muutos ei olisi kosmeettinen, vaan NSA-tyyppistä massavalvontaa, sanoo professori.

  estintäministeriön lisäksi verkkotiedusteluoikeuksien laajentamiselle antavat kyytiä perustuslakiasiantuntijat. Esimerkiksi professori Tuomas Ojanen ja apulaisprofessori Juha Lavapuro ovat sanoneet, että tiedusteluun liittyvä varhaisvaiheen tiedonhankinta ilman minkäänlaista konkreettista rikosepäilyä ”ei kerta kaikkiaan mahdu perustuslain puitteisiin.”

  Aiemmin lakia vastustanut elinkeinielämän keskusliitto EK, on kääntänyt kelkkansa asiassa ja haluaa nyt mukaan lain valmisteluun. Jokohan silmissä kiintää uusi LEX-NOKIA ??

  Linkki.
  http://yle.fi/uutiset/professori_tiedustelu-_ja_vakoilulaista_pahimmillaan_nsa-massaurkintaa/8235130

  Laittomasta laillista.
  Linkki.
  http://yle.fi/uutiset/pekka_ervasti_laiton_lailliseksi/8105710

  Poissa Chezor

  • Konkarijäsen
  • ****
  • Viestejä: 600
  Vs: "Vakavia perusoikeuspulmia tiedustelulain tiellä"
  « Vastaus #3 : Lokakuu 01, 2015, 07:37:49 ip »
 •   0
 • George Orwellin nerokkaassa dystopiaromaanissa Vuonna 1984 kuvataan Oseanian asukkaiden elämää seuraavasti:  ”Ihmisten oli pakko elää (…) siinä uskossa, että heidän jokaista ääntään salakuunneltiin ja heidän jokaista liikettään tarkkailtiin ulkopuolelta, muulloin paitsi pimeän aikaan.” 

  Entä miten elämä länsimaisessa ’demokraattisessa oikeusvaltiossa’ - oman aikamme globaalin massavakoilun oloissa - eroaa elämästä vuoden 1984 Oseaniassa? Vastaus: oman aikamme globaali massavakoilu ei lepää edes ’pimeän aikana’.

  Kansalaisten ja kansanedustajien on syytä olla hereillä. Haluammeko oikeusvaltion vai urkintavaltion? Valitsemmeko demokratian vai uuden fasismin?

  Poissa sylettää !!!

  • Kunniajäsen
  • *****
  • Viestejä: 4079
  Vs: "Vakavia perusoikeuspulmia tiedustelulain tiellä"
  « Vastaus #4 : Lokakuu 11, 2015, 09:27:41 ip »
 •   0
 • Tiedustelulaki uhkaa perusoikeuksia

  Lainsäädäntöhanke, joka kattaa sekä tietoliikenne- että ulkomaantiedusteluvaltuuksien käyttöönoton, on Suomelle täysin uusi ja ennenkokematon tilanne. Kansainvälisesti näiden valtuuksien ja aivan erityisesti siviilitiedustelun käyttöönotosta on varoittavia kokemuksia, joissa tehottoman massavalvonnan ansiosta on kuitenkin onnistuttu massarikkomaan ihmis- ja perusoikeuksia räikeällä tavalla.

  Linkki.
  https://effi.org/julkaisut/tiedotteet/tiedustelulaki-uhkaa-perusoikeuksia-2015-10-02

   

  Tippaajia: ####

  Sinun antamiasi: #### Umk

  Muiden tipit: #### Umk

  Tipit yhteensä: #### Umk

  Send bitcoins to
  Summa:
  Umk (minimi 0.2, maksimi 2, käytettävissä 0 Umk)
  Kommentti: