Kirjoittaja Aihe: Tulella leikkivää vaalitemppuilua RKP Carl Haglundilta  (Luettu 1789 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Ilkka Luoma

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 177
 • Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~
  • Kansalaispöhinää!
Tulella leikkivää vaalitemppuilua RKP Carl Haglundilta
« : Huhtikuu 12, 2015, 06:20:01 ap »
 •   0
 • !

  ( Uutisointi [vaalilaukka/IL] mourusi RKP puheenjohtaja, puolustusministeri Carl Haglundin vaalitempauksesta, jossa hän valtiopetosmaisesti ylitti vaalihurjasteluna valtuutensa – vähintäänkin moraalisesti. Onko Carl muodostunut nyt näin kansalaisillemme viholliseksi? 1] )

  [ … vaalikojuilla reilusti yli 50 prosenttia äänestäjäkävijöistä ilmaisee kaksi hyvin selvää viestiä – ”emme halua Natoon 2] ja arvostamme hyviä suhteita niin itään kuin länteen”. Äänestäjäkeskustelut tukevat vahvasti kantaa, jossa yli puolet kansakunnastamme arvostaa hyviä suhteita erityisesti itään 3], väheksymättä lännenkään vaikutteita … ]

  Suomi on elänyt täyttä rauhantilaa jo yli 70 vuotta. Suomalaiset enemmistönä ovat ottaneet rauhallisen ja etäisen asenteen Ukrainan tapahtumiin 4] – nehän eivät meille itse asiassa edes kuulu, mutta tuntuvat. Olemme pakotettuja EU-pakotteisiin ja kärsimme niistä suhteellisesti eniten 5]. Silti me tuomitsemme väkivallan ja muiden asioihin sotkeutumisen.


  Suomessa puolustusministeri ei johda ulkopolitiikkaa

  Maamme epäonnisin ja jopa kansalaisten taholta huonoin hallitus on kuitenkin onnistunut yhdessä asiassa, tuoden kansalaisluottamuksen ja -arvostuksen ulkopolitiikan hoitajille. Ulkoministeri Erkki Tuomioja on valvonut ja ylläpitänyt teräväkatseisella laaja-alaisuudella hyvin asiat järjestyksessä ja suhteet neuvottelupitoisina kaikkiin ilmansuuntiin. Onko nyt puolustusministerin taholta sotkettu suhdetoimintaa [IS] Venäjälle?

  Tasavaltamme presidentti Sauli Niinistö on jopa luonut uutta linjausta ulkopoliittisen mandaattinsa puitteissa itään – Venäjälle 6], avaten kahdenkeskisiä avauksia Venäjän presidentti Vladimir Putiniin 7]. Niinistö on hakenut uutta linjausta ’EU-joustavoitettuna sveitsittymisenä’ 8], jota voidaan pitää esialkuna uudelle Suomen ulkopolitiikan linjaukselle. Millaisen vastakaiun saamme nyt idästä [Yle] – näistä Haglundin irtiotoista?

   
  Suomalaisten tie on puolueeton rauhanneuvottelijan tie

  Meille ei voi kohdistua uholinja, eikä nokkapokka, edes uutisoituina otsikoina, siksi vaarallista on osoittaa sapelikalistelua toisen maailman ydinasesuurvallan rajanaapurina.

  Kiinalaiset, jotka loivat pari tuhatta vuotta sitten filosofian ’voittamattomasta vihollisesta ja sen saattamisesta ystäväksi’ – voivat vain katsoa, kuinka pieni valtio ajaa tietoisesti itseään linjalle, jossa on jo vuosien 1938 - 39 onnettomia virhepäätelmiä 9].

  Suomi voisi olla sotilaspoliittisesti puolueettomana valtiona uskottava ja arvostettu välitysneuvottelija idän ja lännen välillä 0]. Meillä on jo laajaa kansainvälistä osaamista YK - johtamista rauhanturvaoperaatioista. Nyt voisimme jatkaa tuota meille ominaista linjausta entistä merkittävämpänä rauhanturvaamisen ”suurvaltana” 11].


  Rujo ja onneton vaalitemppu

  RKP:n vaalitempaus puheenjohtajansa junailemana oli vaarallinen temppu kansakunnallemme, joka jatkuvasti ilmaisee täyttä natovastaisuutta 12] suoritetuissa mielipidemittauksissa, jo vuosien – vuosikymmenien ajan 13].

  Herääkin kysymys, ymmärsikö Carl Haglund vaalirepäisynsä myöhempää hintaa. Meidän on lisäksi kansalaisina muistettava, että Haglund edustaa puolueena prosenttiliikettä, siksi pieni sen saama äänimäärä on kaikista äänioikeutetuista!


  Syyllistyikö Haglund moraaliseen valtiopetokseen?

  Herääkö kansakunta nyt kyynisen satiirisina kertomaan vanhan somerolaisen sanonnan: ”Ne on eri miehet, jotka ruumiita tekee, ja ne jotka niitä pesee”? Kansalaisemme ovat muutoinkin hirtehisesti ihmetelleet ’miten armeijaa käymätön EU - virkarollaattori voi yleensä olla puolustusministeri’ – hymyillen samalla humoristisesti.


  Kansalaisemme odottavat nyt ulostuloa todellisilta ulkopolitiikan päättäjiltä

  Epäonninen ja huonoimmaksikin äänestetty nykyinen – ja edellinen hallitus ovat saaneet kiitosta vain ulkopolitiikan hoidosta. Erkki Tuomioja on saanut huomionosoituksia älykkäästä ulkopolitiikan näkemisestä, ohjastamisesta ja informoinnista.

  Ulkopolitiikan tapaa on sävyttänyt monialaisuus, laajakatseisuus ja historian tuntemus. Ulkopolitiikkaa ei voida hoitaa tuntematta vähintäänkin omaa kansakunnan historiaa.

   
  Tuomioja on oivaltanut pelata yhteistoimintaa presidenttimme kanssa

   … he ovatkin muodostaneet vahvan konsensuksen kansakuntamme parhaaksi, ymmärtämällä idän vaikutteet niin eilen kuin tänään sekä luotsauslinjauksena huomiseen. Nyt on aika tulla ulos ja kertoa todellisuus ja tehdä se vaalitemppuilematon korjausliike.


  Kansalaiset ymmärtävät itäiset vaikutteemme 14]

  Kansakuntamme sijaitsee idän ja lännen vedenjakajalla, itse meidän ollen niin lännestä kuin idästä 15]. Harjoitamme läntisen maailman markkinataloutta ja pidämme itseämme länsisivistyneinä, jota voidaan nyt väkevästi peräänkuuluttaa myös Carl Haglundilta.

  Nykyisen Stubb 0 pätkähallituksen rujo päätös oli tämä Haglundin irtiotto – vaalitemppuna. Jo aiempi Kataisen johtama sekstetti sai mainetta johtajansa Jyrki Kataisen rintamakarkuruutena 16] ja hallitusjäsenten ministeripakoina, tosin vaalien myötä, Brysselin hämäriin. Katainen pakeni sen sijaan kiintiöpaikalle, kun maa poltteli jo liiaksi jalkojen alla 17]. Onkin ehkä odotettavissa kansalaistemme vastareaktio – eduskuntavaaleista.


  Korjausliike ilman vaalitemppuilua

  Toivottavasti ulkopolitiikkamme vastuunkantajat ottavat nyt kopin kansakunnan heittämästä pallosta ja korjaavat tehdyn virheen. Nyt olisi myös pääministeri Alexander Stubb’ lla erinomainen paikka korjata onneton ministerikollegansa virhe; tälle tehdylle virheelle saadaan jopa kansallisen onnettomuuden leima.


  Osaako Stubb ojentaa ja nuhdella?

  Stubb voisi ojentaa Haglundia prenikoidensa puitteissa, toisi samalla uskottavuutta omalle jatkuvuudelle, koska Kokoomus on kuitenkin kolmen - neljän suurimman joukossa näistäkin eduskuntavaaleista. Kokoomuksella on nyt ryhdistäytymisen paikka, jota Sauli Niinistö isällisesti voisi hiukan tuupata eteenpäin.
   

  Ulkopolitiikka ei voi näistä lähtökohdista olla noin provosoiva,

   … uhitteleva kuin jopa tyhmän korskeasti ilmaistu heitto maailman toiselle ydinasesuurvallalle, jonka kanssa meillä on 1300 kilometriä yhteistä rajaa. Meillä on vain yksi tosiasia, ja se on kuuluisa presidentti J.K. Paasikiven ilmaus kiveen hakattuna: ”Viisauden alku lähtee tosiasioiden tunnustamisesta”.


  Suomen kansa ei pelkää historiaansa,

   … Paasikiven ilmaisusta ”Erkon sodista” huolimatta 18]. Emme me pelkää Venäjääkään 19] kansakuntana, emmekä Putinina. Sen sijaan me pelkäämme vaarallista sisäpolitiikkaa, joka näin ryöpsähti esille vaaliaattona ja sen pakottamana ”kovuuden esittämisenä” sellaiselta taholta, joka todennäköisesti ei ole edes toden tullen vastuuta kantamassa.

  Sen sijaan sisäisen vaarallisuuden loi Stubb’ n pätkähallituksen päätös osallistua Irakiin USA’ n rinnalle sotaan kouluttajina 20] vastassaan terroristinen ISIS 21]. Näinköhän hallitus tajusi syntyvän terrorivaaran kansalaissiviilejämme kohtaan, kun sotaan houkutellusti lähteneet palaavat ”kotiin”.

  Ymmärryksen puutetta osoitti myös osallistuminen Viron Ämarin ilmataisteluharjoituksiin 22], kuten vielä Nato - Isäntämaa (MoU) pöytäkirjan allekirjoittaminen 23], jota mitä ilmeisimmin Ruotsi, vastaavana pöytäkirjana ei uuden hallituksen myötä edes ratifioinut?


  Äiti huutaa keittiön ikkunasta – ”Tulitikut pois Callelta, ennen kuin pahemmin sattuu  ENNUSTE – Eduskuntavaalien jälkeen kansakuntamme saa uuden eduskunnan ja ulkoministeriö saa kaksi kokenutta ministeriä – Erkki Tuomiojan (sdp) ja Paavo Väyrysen (kesk). Ja Sauli Niinistö vanhana kokoomuslaisena jatkaa suositumpana kuin koskaan – pohtien Euroopan omia puolustusvoimia – yhdessä Venäjän kanssa liitossa ollen 24], USA’ n joutuessa keskittymään kaukana meistä Kiinan nousevaan vaikutusvaltaan 25].


  KIRJOITUSVIITTEET

  1] Carl Haglund, kansakuntamme vihollinen? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/05/carl-haglund-kansakunnan-vihollinen.html -
  2] Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1029728 – [35221]
  3] Natoa vastustetaan ja idänkauppaakin arvostetaan ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/kansakuntamme-vastustaa-natoon.html -
  4] Ukrainassa itä ja länsi kohtaavat ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/ukrainassa-ita-ja-lansi-kohtaavat.html -
  5] Sahaammeko oksaa, jolla istumme? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1099355 -  [9202]
  6] Niinistö voisi olla avaaja ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/161581-suomi-sovittelijaksi-akselille-eu-venaja-case-ukraina -
  7] Kuinka Venäjä asemoi itseään USA’ an? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/10/kuinka-venaja-asennoituu-usan.html -
  8] Joustava sveitsittyminen! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/eu-joustavoitettu-sveitsittymisemme.html -
  9] Talvisodan viimeisellä rannalla ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/talvisodan-viimeisella-rannalla-jotain.html -
  0] Rikoimmeko perinteellisen itä-länsi vuoropuhelun? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1122243 – [5005]

  11] Rauhanturvaamisen suurvalta – Suomi? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2010/12/suomella-on-luontainen-mahdollisuus.html -
  12] Nato inttäminen ei ole poliittista luovuutta! ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=920230  - [21753]
  13] Nato-uskovaiset lataisivat ongelman lapsillemme ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2008/01/nato-uskovaiset-lataisivat-suuren.html -
  14] Historiamme kumpuaa idästä ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/130664-itsenaisyytemme-historia-kumpuaa-idasta -
  15] Suomi on niin idästä kuin lännestä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/suomi-on-niin-idasta-kuin-lannesta-emme.html -
  16] Oliko Jyrki Katainen rintamakarkuri? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/ministeriaitiossa-istui-luovuttanut.html -
  17] AAA tarina ja Kataisen sylttytehdas ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1137511 – [12445]
  18] Tämän päivän ”erkkolaisuutta” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/milta-taman-paivan-erkkolaisuus-nayttaa.html -
  19] Emme pelkää Venäjää – vain epäluuloa! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/suomalainen-ei-pelk-venj-jnteen-voi.html -
  20] Suomi USA:n rinnalle Irakiin sotimisen kouluttajaksi ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1174702 – [2558]

  21] Pelottava ISIS levittäytyy maailmalle – miksi ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1117711 – [20603]
  22] Miksi sotaharjoitukset vain länsimaiden kanssa? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/harjoittelemmeko-virossa-itsemme.html -
  23] Olemmeko jo viholliskandidaatti ja uhka itään? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1113570 – [8773]
  23] Tässä käännös Nato- Isäntämaa pöytäkirjasta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -
  24] Eurooppa rauha takautuu yhdessä Venäjän kanssa! ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=943618 - [13588]
  24] Eurooppalainen kokonaispuolustus ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/03/eurooppalaisen-puolustuksen-ratkaisu.html -
  25] Kiina tasapainottamaan USA:n yksinvaltaa ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=954920 – [29794]
  25] Kiinalainen mobilisaatio ulottuu ympäri maapallon ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=877321 – [18885]


  EXTRA

  Hivutetaanko Suomea Natoon – kansantahdon vastaisesti? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/06/hivutetaanko-suomea-natoon.html -
  Näinköhän ruotsalaiset sitoutuisivat itärajaamme? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1047174 – [6546]


  Ilkka Luoma
  Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

  0400 XXX XXX – https://www.facebook.com/first.ilkka
  http://fi-ilkkaluoma.blogspot.fi
  http://ilkkaluoma.blogspot.fi


  Cc: [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected]

  Sent: Saturday, April 11, 2015 11:52 AM
  Subject: KANSALAISKIRJOITUS - Tulella leikkivää vaalitemppuilua Carl Haglundilta  AL .. IL .. Vf .. Pz … BL .. [ 189  ].. BLOG 52174 – VVD
  --- 11042015 ---

  doc.: rujoa_vaalitemppuilua-Haglundilta_11042015 – Microsoft Word Starter
  828s | 1173s | 1241s
  Ilkka Luoma
  http://www.facebook.com/first.ilkka

  "Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta?"

  Poissa Ilkka Luoma

  • Täysjäsen
  • ***
  • Viestejä: 177
  • Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~
   • Kansalaispöhinää!
  Vs: Tulella leikkivää vaalitemppuilua RKP Carl Haglundilta
  « Vastaus #1 : Huhtikuu 12, 2015, 07:02:30 ip »
 •   0
 • ... Äiti huusi keittiön ikkunasta - "Pikku-Callelta tulitikut heti pois, ennen kuin seuraa pahempaa!" ...

  ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1428803284300  ---
  Ilkka Luoma
  http://www.facebook.com/first.ilkka

  "Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta?"

  Poissa sylettää !!!

  • Kunniajäsen
  • *****
  • Viestejä: 3800
  Vs: Tulella leikkivää vaalitemppuilua RKP Carl Haglundilta
  « Vastaus #2 : Huhtikuu 13, 2015, 05:51:33 ip »
 •   0
 • Taisihan tuo Carl saada pressalta moitteet. Taitaa Carl pojulla olla hiukka isot luulot itsestään. Taida vielä olla koko suomi hänen ohjattavina muutaman ääni prosentin puolueen kautta. Katsokaa vain. Vaikka svedu parte ei saisi kuin 1 prosentin kaikista annetuista äänistä. niin kyseinen puolue killottaa taas seuraavassa hallituksessa.

   

  Tippaajia: ####

  Sinun antamiasi: #### Umk

  Muiden tipit: #### Umk

  Tipit yhteensä: #### Umk

  Send bitcoins to
  Summa:
  Umk (minimi 0.2, maksimi 2, käytettävissä 0 Umk)
  Kommentti: