Kirjoittaja Aihe: Kuusi vaikuttajaa – elämmekö maailmanvallankumouksen partaalla?  (Luettu 1453 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Ilkka Luoma

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 177
 • Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~
  • Kansalaispöhinää!
 •   0
 • !
  (Nyt maailmalla tapahtuu yhtä aikaa liian paljon hallitsemattomiksi muuttuvia ongelmakohtioita, joista osa saattaa eskaloitua laajaksi väkivallaksi. Onhan jo niin usein todettu, että ihmiskunta tarvitsee aika-ajoin paineenpurkauksena sodan 1] …)

  [ … Arkisuomalainen ihmettelee, kun maassamme juuri ennen vaaleja vierailee moninaisia nato - ujuttajia, venäjäuhalla uhkaajia 2], nato-suostuttelua ja muutoin vain kahvin juojia – olemmeko niin itätietäväisiä, että neuvoa haetaan kuten jo Urho Kekkosen aikoina – mitä milloinkin Venäjän karhu ajattelee – onko meille siitä tietoa, jää nähtäväksi – mutta Natoon kansakuntamme ei halua 3] … ]

  Kulutusväsymys hiipii japanilaisen taudin tavoin 4].  Ei jakseta ostaa enää kahden hengen talouteen - niihin kahteen wc:hen viidettä ja kuudetta sähköhammasharjaa. On selvää, että jossain vaiheessa iskee ostoväsymys ja herää ajatus, miten luonto ja ympäristö voivat! 5]


  Kohtio yksi (1) - Taloussanomat: Euro vajosi alim¬mil¬leen yhteen¬toista vuoteen
  ~ http://www.taloussanomat.fi/porssi/2015/03/05/euro-vajosi-alimmilleen-yhteentoista-vuoteen/20152877/170 -

  Tällä kurssimuutoksella on suuri merkitys, näin tehdään euromaiden tuotteille hintaetu kilpailutekijänä US dollariin nähden. Tänään euromaiden ja USA' n välinen kauppa on määrältään suurta ja näin eurolle aleneva kurssimuutos avaa jenkkimarkkinoita talousahdingossa oleville eurotuotteille.

  Meneillään oleva TTIP neuvottelu 6] saa näin vauhtia kuin myös dollari - euro pariteetin lähestyminen lisää villejä spekulaatioita USD' n ja euron yhdistymistä! 7]. Kaiken takana on pelko kiinalaisen maailmankaupan ja sitä myöten kiinalaisen vaikutusvallan lisääntyminen.

  Pelkoa lietsoo Venäjän raaka-aine- ja energiavarojen integroituminen maailman suurimman talouden ja tuotannollisen liukuhihnan - Kiinan kanssa 8]. Näin olisi pallomme USA-hegemonia kaventumassa läntisen maailmanajattelun ja itäisen maailmankatsomuksen vastinasetteluksi.

  Kuinka tähän sitten asemoituvat muut merkittävät valtiot, jakaakin se maailman kaksinapaiseksi. Samalla tämä kaksinapaisuus projisoi aseellisen voiman uusjaon ja näin USA menettää sotivimpana valtiona maailma poliisin roolinsa 9].

  Nyt voimme kysyä aiheellisesti mihin me pieni ja piskuinen Suomi kuulumme? Olemme idän ja lännen vedenjakajalla 10], vain toisen ydinasesuurvallan rajassa kiinni, lisäksi itse suomalaisina olemme niin lännestä kuin idästä tulleita. Antaa paljon ajattelemisen aihetta!


  Kohtio kaksi (2) - HS: Suomenkin tavoitteena yhteinen EU-puolustusyhteistyö
  http://www.hs.fi/ulkomaat/a1425539192030 -

  Presidentti Sauli Niinistön tavoitteena on ollut jo pidempään eurooppalainen puolustusyhteistyö, näin on päätelty hänen lausunnoistaan. Eurooppalaisuus tarkoittaisi koko Eurooppaa, joka tunnetusti jatkuu Uralille saakka 11].
  Samassa yhteydessä USA' n rooli vaikuttajana vähenisi Euroopassa ja olisimme enemmän Euroopassa omillamme. Tämä ajatussuunta ja filosofia on radikaali muutos – ikään kuin napanuoran katkaisu sotia paljon käyvään toistaiseksi maailmanpoliisi USA' han.


  Kohtio kolme (3) - Taloussanomat: Nordea alkaa periä talletuksista maksua Tanskassa
  http://www.taloussanomat.fi/porssi/2015/03/05/nordea-alkaa-peria-talletuksista-maksua-tanskassa/20152873/170 

  Tämä tarkoittaa sitä, että pankki ei tarvitse tämän tyyppistä käteisrahaa, sitä siis on liikaa. Se taas tarkoittaa sitä, että talletuskäteisen purkautuminen tileiltä luo uussijoituksia ja/ tai kulutusta, joka taas nakertaa ympäristöä kulutuksen kiihtyessä 12].

  Entä, jos se viimeinen eli kotitalouskuluttaja ei enää halua ostaa lisää. Mitä silloin teemme? Nyt siis kannustetaan kuluttamaan 13], vaikka lännenmiehellä koti on jo täynnä tavaraa.

   
  Tässä on vaikea dilemma - pitäisi ostaa, vaikka ei ole tarvetta!

  Olemmeko rakentaneet tuotantokoneistomme liian suureksi vai onko ostovoimajakauma maailmanlaajuisessa suurongelmassa, kun kehitysmaan toverilla ei taas oikein mitään ole? 14]

  Mistä tämä patoutunut rahavuori on pankkeihin kertynyt ja miten se oli mahdollista?! Maailmaa vaivaa paha tuloero- eli ostovoimaongelma 15]. Lopulta tämä kulminoituu kiihtyväksi ympäristökatastrofiksi 16]. Oletko Sinä valmis puolittamaan ostokäyttäytymisesi? 17].


  Kohtio (4) - 300 USA:n sotilasta tulossa Ukrainaan 18] – Venäjä aloitti sotaharjoitukset valtaamillaan alueilla
  http://yle.fi/uutiset/300_usan_sotilasta_tulossa_ukrainaan__venaja_aloitti_sotaharjoitukset_valtaamillaan_alueilla/7847663 -

  Nyt vasta tämä kerrotaan avoimesti - toisaalta kiovalaiset voivat pyytää alueelleen ketä haluavat. Askel lähemmäksi jenkkien sekaantumista asiaan - vuosi sitten Kiovassa kävi CIA' n pääjohtaja järjestelymatkalla. Jenkit ovat myös Virossa 19] ja Norjassa, seuraamme asiaa mielenkiinnolla.

   
  Kohtio (5) - Kiinassa ympäristödokumenttivideo meni ’viraaliksi’
  http://youtu.be/T6X2uwlQGQM - [Yt]

  [copy-paste] ”Maan virallisen TV-yhtiön entinen toimittaja sekoitti pakkaa julkaisemalla ympäristödokumentin juuri ennen kansankongressin alkua. Harkitusti valittu ajankohta ja elokuvan meneminen ’viraaliksi’ estää nyt sen sensuroinnin.

  Kiinan valtiollisen TV-yhtiön, CCTV:n entinen toimittaja Chai Jing julkaisi viime lauantaina verkossa yli kaksituntisen dokumenttinsa ”Under the Dome”. Elokuvaa on väittämän mukaan puolen viikon ajan ehditty katsoa jo yli parisataa miljoonaa kertaa. Tämä on jopa Kiinassa todella suuri luku.

  Aihe on Kiinassa erittäin herkkä. Heti seuraavana päivänä Kiinan tuore ympäristöministeri, Chen Jining joutui lehdistön eteen kiittämään Chai’ ta ja ylistämään elokuvaa. Virallisen tarinan mukaan elokuva on merkittävä virstanpylväs työssä Kiinan ympäristön suojelemiseksi.


  Epävirallinen tarina on ehkä jotain toista

  Tietojen mukaan uutistoimisto Xinhua on ohjeistanut maan mediaa painamaan asian villaisella ja olemaan elokuvaa liiemmin kommentoimatta. Nettisensorit eivät kuitenkaan vielä ole elokuvaan koskeneet ja se on siis yhä vapaasti katsottavissa. Tuskin koskevatkaan, sillä elokuvan sensuroiminen tässä vaiheessa aiheuttaisi vielä suuremman ”haloon”.

  Julkaisuajankohdan ajoitus oli tietenkin tarkkaan harkittu: vain päiviä ennen vuosittaista kansankongressin istuntoa. Tämä takaa ainakin sen, että ympäristöasioita ei voida kokouksessa ohittaa” 20]
   
  Elokuva löytyy yllä olevasta Youtube linkistä.  – Kiina8


  Kohtio kuusi (6) - Tee palvelus lapsillesi: luovu liiasta tavarasta
  http://www.hs.fi/elama/a1425445604425 -
   
  Yllä olevan linkin kirjoitus markkinatalouden, kulutusjuhlan sekä näyttö- ja vertailutalouden merkittävä arkielämään vaikuttava kirjoitus. Reitti minimalismiin, väljyyden järjestykseen ja löytämisen helppouteen. 

  Oletko Sinä valmis puolittamaan kulutuksesi itsesi ja lopulta myös ostovoiman vähentämisen hyväksi? 21] Etuna tästä olisi tuloerojen kaventuminen 22], oikeudenmukaisuuden lisääntyminen ja tasa-arvon nousu arvokeskiöön! Tee palvelus lapsillesi: Luovu liiasta ostamisesta!


  Loppukirjoitus

  Nykyinen markkinatalous perustuu kuluttamiseen 23], niiden tarpeiden luontiin ja riittävän heikkoon laatuun 24], jotta valmistusmäärät saadaan suuriksi. Suuret määrät nopeasti on kaunista ja tuottavaa – ja Kiinastahan 25] se onnistuu, vieden työtä ja pääomia.

  Euroalueella kahden prosentin inflaatiotavoite on laskettu ”ikuisen kasvun päälle”, siten, että ostovoima hiljalleen kasvaa ja tuotannon pyörät pysyvät pyörimässä – yhtälöstä on vain unohtunut kokonaisvaltaiset ympäristön kestokykyyn 26] liittyvät parametrit.

  Entä, jos läntisen maailman markkinatalousihmiset psyyke ja herännyt taju hirtättää kulutusjarrut päälle – nyt jo kansalaisia on yhä enemmän kirppiksillä 27], kierrätyskeskuksissa ja nettiin ilmestyy koko ajan uusia kierrätyssivustoja – ilmaiseksi, puoli-ilmaiseksi ja pikkuliiketoimena … lisäksi on ilmestynyt aivan uusi ihmisryhmä, joka kerää haukan lailla nuo ilmaistavarat ja myyvät ne eteenpäin.


  VIITTEET AIHEKIRJOITUKSIIN
  1] Ihmiskunta vaatii sotansa ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/46819-ihmiskunta-vaatii-aina-sotansa-olemmeko-valmiina -
  2] Vaalien alla Venäjästä luodaan uhkaa! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/miksi-juuri-vaalien-alla-venjst.html -
  3] Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1029728 – [31581]
  4] Kulutusväsymys iskee ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/80436-kasvua-kasvua-ja-viela-kerran-kasvua -
  5] Ymmärrämmekö hallitsemattomat ympäristömuutokset? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=966247 – [27987]
  6] TTIP – yksi näkökulma ~ http://www.kauppalehti.fi/uutiset/ajaisiko-ttip-sopimus-turmioon/rvLH5xSx#! -
  7] Yhdistyvätkö euro ja US dollari? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/euro-ja-us-dollari-muodostanevat.html -
  8] Maailman navat – ”mistä tuulee”? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/163220-kiina-venaja-usa-eu -
  9] Ihmiskunta ei tarvitse maailmanpoliisia! ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=954920 – [28373]

  10] Me olemme idästä ja lännestä! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/130664-itsenaisyytemme-historia-kumpuaa-idasta -

  11] Venäjä ja Saksa – Euroopan rauhanturvaajat, yhdessä! ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1048367 – [8969]
  ”Onko vielä vähän aikaa eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan vpj. Kokoomuksen Pertti Salolainen perääntymässä kovista "Natoon keinolla millä tahansa" haukahteluistaan - onko Pertsa oivaltanut, että Eurooppa jatkuu Uralille saakka ja sen, ettemme täällä amerikkalaisia tarvitse! Kansalaisemme ovat iloisia, että muutoin sympaattinen Salolainen oivalsi senkin, että jos "et voita vihollistasi - tee siitä ystävä" –vanha kiinalainen menestysfilosofia.

  12] Elämään sovittautumisen kulutussuhde ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1090560 -
  13] Kulutus ohjaa työllisyyttä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/04/kulutuksemme-ohjaa-tyllisyytt.html -
  14] Kehitysmaavelka? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/28031-kansalaiskysymys-maksammeko-velkamme-kehitysmaille -
  15] Ansaitsetko palkkasi entä ylisuuret tuloerot? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/median-lausumattomat-kysymykset.html -
  16] Uhkaako biosfäärillinen ympäristökatastrofi? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=823551 – [18198]
  17] Oletko valmis puolittamaan kulutuksesi? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=992808 – [4446]
  18] Mitä Maidanin takaa paljastuukaan? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/01/ukrainan-aktiivinen-vahemmisto.html -
  19] Viro kutsui amerikkalaiset sotilaat maahansa ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1047115 – [11240]
  20] Globalisaatio ryöstää ympäristömme ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/10/globalisaatio-nykyihmisen-lailla.html?spref=fb -

  21] Oletko valmis puolittamaan kulutuksesi? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=992808 – [4394]
  22] Tuloerot luovat lopulta riistäytyvän levottomuuden ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/median-lausumattomat-kysymykset.html -
  23] Kasvuhoenta käy luonnon päälle ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/03/kasvuhokeman-mahdottomuus-kay-luonnolle.html -
  24] Laadun pitäisi korvata määrän ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=859929 -  [12168]
  25] Kiinalainen mobilisaatio yltää jo ympäri maapallon ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=877321 - [17541]
  26] Gaia kuumenee – jäähdytelläänkö kulutustamme? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=880405 – [42124]
  27] Kirpputori on trendipaikka! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/05/kirpputori-on-trendipaikka.html -
  ...

  Ilkka Luoma

  http://fi-ilkkaluoma.blogspot.fi
  https://www.facebook.com/first.ilkka
  http://ilkkaluoma.blogspot.fi

  AL .. IL .. Vf .. Pz .. BL ..  BLOG 50132
  --- 09032015 ---

  doc.: Kolme vahvaa vaikuttajaa_06032015 – Microsoft Word Starter
  1161s | 1218s
  Ilkka Luoma
  http://www.facebook.com/first.ilkka

  "Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta?"

   

  Tippaajia: ####

  Sinun antamiasi: #### Umk

  Muiden tipit: #### Umk

  Tipit yhteensä: #### Umk

  Send bitcoins to
  Summa:
  Umk (minimi 0.2, maksimi 2, käytettävissä 0 Umk)
  Kommentti: