Kirjoittaja Aihe: Pitkän nenän päivä  (Luettu 1592 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Toimitus

 • Toimitussihteeri
 • Yleismoderaattori
 • *****
 • Viestejä: 70
 • Verkkomedia - Toimitus
  • Verkkomedia.org
Pitkän nenän päivä
« : Lokakuu 22, 2013, 10:10:30 ap »
 •   0
 • Kuka muistaa vielä italialaisen kirjailija Carlo Collodin satuhahmo Pinokkion, jonka nenä piteni aina kun eläväksi taiottu puunukke valehteli. Samaa kasvua on nähtävissä myös Nenäpäivän rekvisiitassa. Tavallisen kokoinen punainen pellenenä kun on paisunut monsterinenäksi.

  Blogiteksti: Rauno Lintunen
  22.10.2013, Verkkomedia.org
  Alkuperäinen: Työkansan Sanomat TKS 12/2013


  http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=5&id=9001


  Pitkän nenän päivä


  Jokavuotinen Nenäpäivä-keräys alkoi lokakuun puolivälissä. Järjestäjien mukaan tarkoituksena on hulluttelun ja viihteen keinoin kerätä rahaa kehitysmaiden lapsille. Eikä siinä mitään. Hyvää tarkoittavia ihmisiä kyllä löytyy, ja kolikotkin kelpaavat liiketoiminnan jatkeeksi.

  Tänä vuonna kauppojen hyllyiltä ja netistä onkin ostettavissa kymmeniä erilaisia Nenäpäivä-tuotteita. Perinteisten punanenien lisäksi tarjolla on voiteita, pipoja, paitoja ja pattereita. Osa tuotteista lienee kehitysmaiden lasten tekemiä.

  Pinokkion seikkailuissa on mukana myös Ajuri, Huvitusten saarelle lapsia kuskaava hyvin syönyt mies. Huvitusten saarelle tulleet lapset muuttuvat aaseiksi. Rehti Repo ja Kimi Keppostin tekevät Ajurin kanssa sopimuksen, jonka mukaan Ajuri maksaa puolet omaisuudestaan, jos kaksikko houkuttelisi lisää lapsia mukaan saarelle. Lopuksi Ajuri myy aaseiksi muuttuneet lapset sirkukseen tai kaivokseen.

  Kun katsomme rehellisin silmin tämän päivän maailmaa, muuttuu satukin osaksi todellisuutta. Ahneus, riisto, ihmiskauppa, väkivalta ja valehtelu ovat voimissaan. YK:n julkaisemien uusien tietojen mukaan maailmassa on 30 miljoonaa orjaa, 850 miljoonaa nälkäänäkevää, satoja miljoonia alle dollarin päiväpalkalla kituvia, yli 200 miljoonaa rekisteröityä työtöntä, lähes 7 miljoona kehitysmaissa kuolevaa alle 5-vuotiasta lasta, jne.

  Kapitalistisen riiston ja uuskolonialismin luettelo on pitkä ja murhaava. Nenäpäivien hulluttelut ja keräykset eivät edes raapaisen vastuullisten ja läntisen häpeän pintaa.

  Mutta osaavat sitä rahaa kerätä muutkin kuin Nenäpäivä-keppostelijat.

  Viime päivien suuri puheenaihe on ollut ympäristöjärjestö Greenpeacen ja muun sateenkaariväen Venäjän vastainen toiminta ja rahankeruu. Järjestön vuosibudjetiksi on kerrottu peräti 250 miljoonaa euroa. Jos Greenpeacen hallintokulut ja palkkiot ovat samaa luokkaa kun Nenäpäivä-keräyksessä, puhutaan jo 125 miljoonan "paperimenoista".

  Nenäpäivän rahoja hallinnoi jo säätiö. Onkohan Greenpeacellakin samanlainen säätiö, joka jakaa keräysrahaa sulle-mulle periaatteella. Sehän olisi luonnollinen jatke nykyiselle "humaanille" liiketoiminnalle.  Rauno Lintunen
  Verkkomedian toimituspäivystys - Verkkofoorumin yleismoderaattori

  Poissa kummo

  • Foorumimoderaattori
  • ***
  • Viestejä: 327
  Vs: Pitkän nenän päivä
  « Vastaus #1 : Lokakuu 22, 2013, 11:55:40 ap »
 •   0
 • Hyväntekeväisyys on vähän hassu juttu.. valtiot ja yritykset ovat luoneet ongelman ja jotkut tahot sitten kysyy kansaa käyttämään rahaa sen korjaamiseen.

  Lainaus
  Maailman sadan rikkaimman vuoden 2012 voitto (240 miljardia) olisi riittänyt korjaamaan maailman köyhyyden neljä kertaa (60 miljardia riittäisi korjaamaan kerran). HS:n mukaan kehitysapu oli 84 miljardia vuonna 2012 (linkki1)(linkki2).

  Minne tämä kehitysapu menee jos se selkeästi riittäisi poistamaan köyhyyden, sitä mukaa nälänhädän ja paljon enemmänkin?

  Lainaus oli blogistani: http://verkkofoorumi.org/index.php/topic,50.0.html

   

  Tippaajia: ####

  Sinun antamiasi: #### Umk

  Muiden tipit: #### Umk

  Tipit yhteensä: #### Umk

  Send bitcoins to
  Summa:
  Umk (minimi 0.2, maksimi 2, käytettävissä 0 Umk)
  Kommentti: